NEZAPAMĆEN SKANDAL! PROFESORKA IZ KANJIŽE TVRDI: Direktor mi je UDARIO ŠAMAR jer sam ga pitala što ne radi grejanje! Posle toga mi je rekao: NISAM TE JA UDARIO, AKO TE JA UDARIM, UBIĆU TE!
Foto: S.U.

istraga u toku

NEZAPAMĆEN SKANDAL! PROFESORKA IZ KANJIŽE TVRDI: Direktor mi je UDARIO ŠAMAR jer sam ga pitala što ne radi grejanje! Posle toga mi je rekao: NISAM TE JA UDARIO, AKO TE JA UDARIM, UBIĆU TE!

Srbija -

KANJIŽA- Nevena Stojanov (54) iz Novog Kneževca, profesorka fizičkog vaspitanja, tvrdi da joj je Zoltan Šarnjai, direktor Poljoprivredno-tehničkog srednjoškolskog centra “Besedeš Jožef” u Kanjiži, opalio šamar nako što ga je upitala zašto u fiskulturnoj sali ne radi grejanje.

Incident se, priča profesorka, dogodio u utorak, oko 10 i 30 sati, u kacelariji direktora škole:

-Insistirala sam da mi objasni zašto nema grejanja kad ja treba da održim čas. Interesantno je da je grejanja bilo dok je kolega pre mene imao časove. Direktor Šarnjai rekao mi je da izađem iz kancelarije i dodao da nema vremena. Onda je prišao i odgurnuo me. Pozvao je pravnicu škole u kancelariju, ali ja ni tada nisam htela da izađem. Zahtevala sam pojašnjenje. Umesto odgovara, dobila sam šamar i šokirana krenula do zbornice - opisuje za Kurir profesorka Stojanov neprijatnost koja joj se desilo.

foto: S.U.

Dodaje da tu poniženju nije bio kraj:

-Direktor me je pratio, a ja nisam mogla da oćutim: “Zašto si mi opalio šamar?”.

Ponovila sam mu pitanje nebrojeno puta. Dobro sam upamtila njegov odgovor:

“Nisam te ja udario. Ako te ja udarim, ubiću te”- rekao je direktor.

“Moj otac me nikad nije udario, ko si ti da me šamaraš”- rekla sam mu ogorčeno i slučaj prijavila policiji- ispričala je vidno uzrujana profesorka Stojanov i nastavila:

foto: S.U.

-Sada sam na sedmodnevnoj poštedi, nakon što sam bila kod lekara. Spremna sam da odem do ministra prosvete, premijerke i predsednika države. Iako najstariji profesor fizičkog vaspitanja u školi, 2014. proglašena sam tehnološkim viškom. Tri godine bila sam van prosvete, a onda me je direktor Šarnjai lane pozvao, nakon što je jedan kolega otišao iz škole. Ni slutila nisam šta će mi se desiti- ogorčena je Stojanov, koja je u prosveti skoro tri decenije.

Sa druge strane, direktor Zoltan Šarnjai, potvrđuje da su 20. novembra narušena pravila ponašanja u ovoj obrazovnoj ustanovi. U školi su svi uzdržani, pa i direktor koji je optužen da je vinovnik incidenta:

- Detalje do završetka istrage ne možemo da saopštimo, ali radimo na tome da se što pre razjasne sve okolnosti ovog događaja- kratko je poručio direktor Šarnjai i dodao da su preduzete radnje koje u ovakvim situacijama zakon nalaže. U policiji potvrđuju da im je slučaj prijavljen i da je rad u toku.

U nemilosti nakon učeničke krađe

Tokom marta ove godine, u školi se dogodila krađa. U muškoj svlačionici je nestao novac, a učenici su mobilnim telefonom snimili krađu i meni poslali snimak. O tome sam upoznala kolegu koji im je razredni starešina, ali niko nije reagovao. Nakon nekog vremena, na ististiranje roditelja, poliji sam prijavila krađu. Tada je u školi krenula moja agonija. Direktor je počeo da mi skida sa plate. Nisam se bunila. Slučaj je završio na sudu, a odgovorni učenici škole su procesuirani. Sigurna sam da mi direktor nije oprostio što sam krađu prijavila policiji- kaže Stojanov.

Kurir.rs/S.U./Foto: S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track