GRAĐANI U ŠOKU

KURIR TV UŽIVO NA LICU MESTA, KRAJ DRAME U CENTRU NOVOG SADA: Policija savladala muškarca s krova! Go do pojasa bacao odeću i cigle sa zgrade?! Pogledajte kako ga odvode

Srbija -

NOVI SAD - Na uglu ulica Žarka Zrenjanina i Miroslava Antića u centru Novog Sada jutros, malo posle 10 časova, savladan je nepoznati sredovečni muškarac koji se od 7 ujutru nalazio na krovu stambene zgrade s kog je bacao cigle i delove krova.

1 / 14 Foto: S.S.

Ispred zgrade bili su okupljeni policija, hitna pomoć i vatrogasci, a nešto pre 10 časova u zgradu, na čijem je krovu bio, žurno je utrčao jedan od policajaca u punoj opremi, što je verovatno bio početak akcije njegovog savladavanja.

On je potom ambulantnim kolima odvezen na neuropsihijatriju Kliničkog centra Vojvodine.

foto: S.S.

Pogledajte trenutak kada ga odvode...

1 / 3 Foto: S.S.

Okupljene komšije kažu da je uzvikivao nešto nepovezano na mađarskom jeziku. Prvi koji su ga uočili jesu građevinci koji popravljaju baš krov zgrade na koju se popeo. Oni su ga prvi spazili, a kad su videli da se skida, baca odeću i cigle s krova, udaljili su se a jedna od komšinica pozvala je policiju.

Upravnica zgrade u ulici Vojvođanskih brigada broj 2 Ljilja Popara ispričala je za Kurir da su se radnici jutros spremali da započnu radove na popravci krova, kada je muškarac protrčao pored njih, odgurnuo ih i popeo se na zgradu.

Pogledajte šta kažu upravnica zgrade Ljilja i komšije...

- Počeo je da baca stvari i da se skida, radnici su se uplašili i pobegli kad su videli da se ne ponaša normalno, a komšinica je pozvala policiju. Niko ne zna ko je on, niko ga nikada pre nije video, a kad smo čuli da baca cigle, uplašili smo se misleći prvo da je cigla pala na nekoga jer se na prvom spratu nalazi obdanište, kazala je upravnica Ljiljana Popara uz upadice komšija da je govorio nerazumljivo i nepovezano na mađarskom.

Kako je Kurir u međuvremenu saznao, muškarac sa krova mađarski je državljanin i niko trenutno ne zna otkud on tu i kako se uopšte obreo na krovu, a ni koji su mu bili motivi za tročasovnu dramu u samom centru Novog Sada. Istraga je u toku a zasad mu se na teret stavlja izazivanje opšte opasnosti jer su usled njegovog divljanja oštećena dva automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je navodno pretio i da će skočiti sa zgrade. Šta ga je navelo na ovakav potez, zasad nije poznato.

1 / 4 Foto: Printscreen

Inače, sve se ovo od ranog jutra događalo u centru Novog Sada, na jednoj od najprometnijih novosadskih ulica, i to u jutarnjem špicu, kada veliki broj građana tuda prolazi na putu do posla i vodi decu u školu.

foto: Tv Prva Printscreen

(Kurir.rs/S. S./Foto. S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja