Najnovije vesti

ŠANSA ZA PREDUZIMLJIVE: 3 miliona dinara za žensko preduzetništvo
Foto: Tihomir Ilić

rok 10. decembar

ŠANSA ZA PREDUZIMLJIVE: 3 miliona dinara za žensko preduzetništvo

Srbija

LOZNICA - Lozničanke koje su registrovani preduzetnici i privredna društva u kojima je vlasnik, ili osnivač žena sa teritorije Grada Loznice do desetog decembra mogu se javiti na konkurs za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva “Loznica 2018”.

Loznica raspolaže sa tri miliona dinara dobijenih za razvoj ženskog inovacionog preduzetništa. Bespovratna sredstva koja će biti dodeljena na konkursu mogu se koristiti za nabavku opreme, adaptaciju prostora, izvođenje određenih programa obuke, ali i za obrtna sredstva, a ko će dobiti novac odlučivaće komisija od tri člana iz Loznice, i jednim delegiranim od nadležnog ministra.

Po jednom zahtevu najviše može biti dodeljeno 300.000 dinara, sa uračunatim PDV-om, a neki od kriterijuma za dodelu su ekonomska opravdanost zahteva, unapređenje poslovanja kao i da li to ulaganje donosi nova radna mesta.

U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da je osnovni cilj afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva i podizanje svesti o važnosti ulaganja u takvo preduzetništvo. Loznici ima uspešnih žena preduzetnica, ali nema tačnih podataka koliko njih se bavi biznisom.

(Kurir.rs/T.I./Foto: T.I.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...