Najnovije vesti

STRAVIČNA SCENA U JAGODINI: Zidovi bioskopske sale koja se ruši popadali na ulicu, SAMO JE SREĆA SPASLA DECU OD SIGURNE SMRTI!
Foto: Printscreen

užas

STRAVIČNA SCENA U JAGODINI: Zidovi bioskopske sale koja se ruši popadali na ulicu, SAMO JE SREĆA SPASLA DECU OD SIGURNE SMRTI!

Srbija

Rušenje stare bioskopske sale u centru Jagodine postalo je rizično po život.

 

Na Fejsbuku je jedna korisnica okačila snimak, koji su joj prethodno pokazala deca. Vraćajući se iz škole bili su svedoci stravične scene od koje su mogli da nastradaju. Zidine sale odjednom su počele da se obrušavaju, a potom se beton rasuo u komade na svega pet metara od njih.

 

Zastali su na trotoaru u ulici Narodnog fronta u Jagodini gde se vrši rušenje Velike sale, nigde nije bilo ograde, niti znaka da su radovi u toku, te da je prolazak pored sale visoko rizičan.

 

Jasmina je napisala: "Zvala sam policiju da sprečim katastrofu, da im kažem da dođu da zatvore ulicu, da obaveste inspekciju. Samo jedan neprijatan razgovor, koji nisam morala da doživim, a onda su ipak došli posle dva sata. Ne verujem da će sutra nešto da se promeni...kasno je za sve".

 

Ova zgrada je izgrađena u periodu od 1958-1961. godine i njena namena je bila prikazivanje bioskopskih projekcija, međutim zbog brojnih nedostataka nije dobila upotrebnu dozvolu, ali je i pored te činjenice bioskopska sala bila puštena u rad.

 

Sala ne radi kao bioskop skoro 20 godina, i kao takva bila je na meti provalnika. Iako u centru grada, služila je i kao utočište skitnicama i odlagalište

otpada.

 

(Kurir.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...