Najnovije vesti

GEST KOJI JE ODUŠEVIO SRBIJU: Osmaci iz Prokuplja prodavali zimnicu na pijaci da bi drugare poslali na ekskurziju! I razredna umesila pitu (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook

ujedinili se

GEST KOJI JE ODUŠEVIO SRBIJU: Osmaci iz Prokuplja prodavali zimnicu na pijaci da bi drugare poslali na ekskurziju! I razredna umesila pitu (FOTO)

Srbija

Jedna tezga je u subotu, na pazarni dan u Prokuplju, na Zelenoj pijaci posebno privukla pažnju kupaca i prodavaca. Udruženim snagama učenici VIII/3 Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko" zajedno sa svojom razrednom Milkom Tošić prikupljali su novac kako bi brat i sestra bliznaci Sofija i Stevan mogli zajedno sa njima na ekskurziju.

 

Pokazujući svima svoju želju da u poslednjoj zajedničkoj ekskurziji uživaju svi, oni su svoju robu za prodaju izložili i ponudili je tržištu. Na tezgi su se našli proizvodi njihovih mama i baka koji su za zimu brižljivo skladišteni u ostavama, ali i ono što je rodilo u njihovim baštama i voćnacima. Razredna je spremila pitu, a bilo je i polovne garderobe, piše Prokuplje na dlanu.

Vredna deca prikupila su 9.250 dinara, a ostatak novca daće škola. Milka Tošić se zahvalila svima koji su pomogli. Ona je u ime sve dece njenog odeljenja zahvalila i Javnom komunalnom preduzeću, koje im je bez naknade ustupilo tezgu na Zelenoj pijaci.

 

- I ovog puta svi smo se okupili oko humanog cilja i još jednom pokazali da iako su vremena teška, naši ljudi su spremni da pomognu. Jako sam zadovoljna i svotom prikupljenog novca, ali pre svega saradnjom dece, roditelja i škole – kazala je razredna VIII/3.

 

Ona je dodala da su ovakve aktivnosti dece, jedan čas koji traje neprekidno i u školi i u kući i na svim mestima i da su đaci zaslužili najvišu moguću ocenu.

Inače, učenici ovog odeljenja su se više put tokom svog zajedničkog školovanja okupljali oko zajedničkih ideja i akcija pokazali izetnu humanost i kreativnost.

 

- Mi sami ne možemo postići mnogo, ovako udruženi možemo dosta. Ovom prilikom pozivamo i one koji sami mogu da doprinesu i one koji imaju da izdvoje i pomognu i drugoj deci da uživaju i detinjstvu i školskim danima – poručuju učenici VIII/3 Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko", a prenosi Prokuplje na dlanu.

 

Kako će već naredne godine svi oni krenuti u nove srednje škole, sa sobom će poneti duh zajedništva i humanosti i obećavaju da će se truditi da ih prenesu svojim novim drugovima.

 

(Kurir.rs/Prokluplje na dlanu)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...