PROJEKAT VREDAN 800.000 EVRA: Opština Aranđelovac dobila najbolje uslove za dijagnostiku
Foto: Promo

PROJEKAT VREDAN 800.000 EVRA: Opština Aranđelovac dobila najbolje uslove za dijagnostiku

Srbija -

Novootvorena poliklinika u Aranđelovcu dobila je najsavremeniji skener glave, grudnog koša i male karlice, a nadležni iz opšine najavljuju i veliku rekonstrukciju Opšte bolnice za sledeću godinu. Vrednost projekta je oko 800.000 evra, a prostor za lekarske ordinacije i prijem pacijenata ima oko 800 kvadrata.

Rezultat sjajne saradnje Opštine Aranđelovac, Vlade Republike Srbije i lokalnih privrednika doneo je veliku korist drastičnog poboljšanja nege pacijenata Aranđelovca i okoline. Polikliničko odeljenje otvoreno je pre mesec dana i veliki broj pacijenata već dolazi na preglede, gde im se nudi znatno bolja usluga i uslovi nego ranije. Aparat za merenje mineralne koštane srži, odnosno dijagnostikovanje osteoporoze u organizmu, stigao je u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Bukovička banja. Više od 100 pacijenata se za svega nekoliko dana pregledalo na ovom aparatu – kažu nadležni iz opštine Aranđelovac i dodaju da je skener montiraniI da će uskoro biti pušten u rad.

foto: Promo

Za sledeću godinu najavljena je i rekonstrukcija Opšte bolnice, a prema rečima nadležnih za ovaj projekat biće izdvojeno oko 10 miliona evra.

Tekst je objavljen u sklopu projekta: "Opština Aranđelovac - Građani u fokusu!" finansiranog iz budžeta opštine Aranđelovac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track