KORIDOR 11: Opština Požega spremna za početak izgradnje auto-puta
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

KORIDOR 11: Opština Požega spremna za početak izgradnje auto-puta

Srbija -

Početak izgradnje auto-puta od Preljine do Požege na Koridoru 11 planiran je za mart mesec iduće godine. Ovo je jedna od najzahtevnijih deonica koja se sastoji od tri tunela, tridest dva mosta, jedanaest nadvožnjaka i tri petlje. Izgradnja ovog dela auto-puta koštaće oko 450 miliona evra.

Požega je važno saobraćajno čvoriste za drumski i železnički saobraćaj, a dolaskom auto-puta postaće i još značajnije, ne samo u Zapadnoj Srbiji već i šire, posebno kada se ima u vidu da će se u budućnosti nastaviti izgradnja Koridora 11 sve do granice sa Crnom Gorom.

Opština Požega je spremna za početak izgradnje, održava stalne kontakte sa Ministarstvom saobraćaja i sve svoje kapacitete i resurse stavlja na raspolaganje kako bi doprinela da se ovaj posao završi u najkraćem roku i u najboljem kvalitetu. Požega je verovala obećanju Vlade Republike Srbije i Strategijom razvoja opštine Požega iz 2016. godine unapred je predviđena izgradnja ove deonice auto-puta i sve buduće infrastrukturne, privredne i druge aktivnosti su uskađene sa novim okolnostima – kažu u opštini Požega i dodaju da je predviđeno novo opremanje postojeće industrijske zone, a izvršene su i pripremne radnje za početak formiranja nove koja će biti ponuđena potencijalnim investitorima:

foto: Nebojša Mandić

Očekivanja od auto-puta su velika u smislu podsticaja daljeg razvoja, posebno u privrednom smislu, imajući u vidu da su mala i srednja preduzeća nosioci privrednih aktivnosti ovde. Takođe, sve ovo je je veoma važno i za prodaju Budimke od koje naši građani puno očekuju, pre svega kako bi se proizvodnja ponovo pokrenula, a samim tim i povratila saradnja sa preko 3.000 poljoprivrednih domaćinstava. Naravno, ne treba zaboraviti i širi značaj izgradnje ovog auto-puta za sve građane opštine Požega koji će sada značajno brže, lakše i bezbednije moći da stignu do Beograda, za studente i sve one koji žele da posete kulturne, sportske i druge sadrzaje glavnog grada.

D.G./Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track