KRALJEVO: Obeležena Nedelja parlamentarizma
Foto: Gradska uprava Kraljevo

od 12. do 19. decembra

KRALJEVO: Obeležena Nedelja parlamentarizma

Srbija -

KRALJEVO - Povodom „Nedelje parlamentarizma“, koju od 12. do 19. decembra organizuje Narodna Skupština Republike Srbije, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i zamenik predsednika Skupštine grada Kraljeva Vladimir Mimović primili su danas u lokalnom parlamentu studente Fakulteta za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu Univerziteta u Kragujevcu i učenike srednjih škola sa teritorije grada Kraljeva i razgovarali sa njima.

- Cilj je pokazati deci da je politika, u stvari, način rešavanja problema, počev od onih koji se tiču njihovog neposrednog okruženja, kako da u njihovom mestu postoji ambulanta koja će omogućiti njihovim dekama i bakama da se leče, kako napraviti trotoar, u školskom dvorištu izgraditi određeni teren...

foto: Gradska uprava Kraljevo

Prava politika u zajednici je rešavanje najvažnijih problema građana, istakao je ovom prilikom dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Koncept „Nedelje parlamentarizma“ u Srbiji, inače, razvijen je po ugledu na britanski „Parliament week“ koji je 2011. godine pokrenuo parlament Velike Britanije.

(Kurir.rs/J. S./Foto: Gradska uprava Kraljevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track