Najnovije vesti

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ KOD PRIJEPOLJA, BEBA SPASLA PORODICU TRAGEDIJE: Krov počeo da gori, ukućani čvrsto spavali... A onda je zaplakala tromesečna Helena
Foto: Reuters

Stihija u potkrovlju u gluvo doba noći

NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ KOD PRIJEPOLJA, BEBA SPASLA PORODICU TRAGEDIJE: Krov počeo da gori, ukućani čvrsto spavali... A onda je zaplakala tromesečna Helena

Srbija

PRIJEPOLJE - U selu Vinicka, nedaleko od Prijepolja, kasno noćas se odigrala prava drama, kada je kuću tročlane porodice Malešić zahvatio požar.

Naime, ne smemo ni da zamislimo kakav bi tragičan epilog priča dobila da se spas nije javio u vidu plača malene Helene. Tromesečna beba zaplakala je i tako iz sna prenula svoje roditelje koji su potom, srećom, na vreme uspeli da pobegnu. I mada je materijalna šteta velika, jer je tek renovinara kuća mladog bračnog para u potpunosti izgorela, to se ne može ni meriti sa spasenim životima njih i njihove ćerkice.

Kako saznajemo, Mirko i Sofija čvrsto su spavali i nisu ni slutili da je plamen zahvatio krov njihovog doma koji se potom velikom brzinom proširio na potikrovlje i počeo da preti i ostatku kuće. Majku sofiju ipšak je u jednom trenutku probudio plač njene ćerke Helene koja se uznemirila zbog tutnjave iznad. Srećom, oni su odmah reagovali i, mada nisu stigli da ponesu ni najosnovnije, evakuisali su se na vreme i pobegli u komšijsku kuću.

I mada Malešići žale za velikom bibliotekom i vrednim umetničkim slikama koje je stihija progutala, najsrećniji su ipak što je njihova ćerka živa i zdrava, a i oni sa njom.

Uzrok požara još je nepoznat i biće utvrđen daljom istragom nadležnih organa.

(Kurir.rs/Z.Š./Foto: Ilustracija/Reuters)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...