Najnovije vesti

SKANDAL TRESE LESKOVAC: Službenica polomila nogu, porodilje ostale bez nadoknada, a novac neće dobiti ni sledeće godine!
Foto: Shutterstock

neverovatno

SKANDAL TRESE LESKOVAC: Službenica polomila nogu, porodilje ostale bez nadoknada, a novac neće dobiti ni sledeće godine!

Srbija

Društvene delatnosti grada Leskovca vratile su 21 milion dinara Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, novac namenjen za isplatu nadokanada porodiljima.

 

Ovu informaciju potvrdio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na sednici Gradskog veća, navodi Jugmedia.rs.

 

foto: Nemanja Pančić

„Zato što je žena, jedina koja radi taj posao polomila nogu, možda je upala u šaht, ne znam, i pošto jedina radi taj posao i nema ko da je menja, 21 milion dinara vraćen je nazad. I ne samo što je vraćen nazad, nego je problem što iduće godine ne možemo da dobijemo novac za te namene, s obzirom da ove godine nije bilo sposobnosti da se iskoristi novac“, kazao je.

 

On je naglasio da je taj posao bio u nadležnosti Bojana Tojage, nedavno smenjenog šefa Odeljenja Društvenih delatnosti i lokalnog razvoja.

 

„Onda se pitate što nekog menjate ili što je neko dao ostavku, pa vidite, nikoga Cvetanović ne menja zbog jedne greške, ni zbog dve, ni zbog tri, deset, ali kada se to akumulira onda dođe do ovoga. Ja ne krijem istinu iako su ljudi iz mog tima. I jasno i glasno kažem da više ne može tako“, naglasio je prvi čovek Leskovca.

 

Ovaj skandalozni čin iznenadio je i samog ministra Zorana Đorđevića.

 

„Juče me ministar Đorđević pitao kako je moguće da su društvene delatnosti vratile 21 milion dinara za porodilje“, preneo je Cvetanović.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...