Najnovije vesti

PRVI PUT POSLE PET GODINA: U Subotici jutros rođene trojke, dve devojčice i dečak
Foto: Subotica.com

sreća za roditelje

PRVI PUT POSLE PET GODINA: U Subotici jutros rođene trojke, dve devojčice i dečak

Srbija
18:00h

Nakon gotovo pet godina, jutros su u subotičkoj bolnici rođene trojke i to zahvaljujući jednoj od metoda asistirane reprodukcije. Žužana (32) i Roland (31) Tancoš ponosni su roditelji dečaka Teodora i devojčica Aliz i Fani.

foto: Subotica.com

Nešto posle devet časova Žužana Tancoš donela je na svet dve devojčice Aliz i Fani, teške 1950 i 2180 grama i dugačke 42 i 44 centimerata, i dečaka Teodora, teškog 2450 grama i dugačkog 45 centimetara. Prema rečima prim. dr Aleksandra Radulovića, Upravnika službe za ginekologiju i akušerstvo u Opštoj bolnici Subotica, koji je pratio trudnoću od samog početka, novorođenčad su na svet došla carskim rezom, što je u potpunosti normalno kod višeplodnih trudnoća, kao što je ova.

- Majka je u normalnom postoperativnom praćenju, trenutno se nalazi u šok sobi, u normalnom stanju posle ovakvih porođaja, a očekuje se da posle 48 sati bude na Odeljenju. Novorođenčad su na dodatnoj intenzivnoj nezi, jer se kod ovakvih trudnoća očekuje određeni tip nezrelosti, te se sa kiseonikom potpomaže njihovo sazrevanje - rekao je prim. dr Radulović, dodajući da je cela trudnoća, koja je nastala iz jedne od metoda asistirane reprodukcije, izneta u subotičkoj bolnici.

foto: Subotica.com

Žužanina majka, Irina Buranj, kaže da je presrećna, te da su ona i suprug s velikim oduševljenjem primili vest o dolasku novih članova porodice.

- Moj muž je bio u gradu, a ja sam radila u školi kad su me zvali iz bolnice da mi čestitaju i kažu da mi se ćerka porodila. Toliko sam bila srećna, da nisam mogla da ustanem sa stolice - priča naša sagovornica, koja je jutros postala baka troje unučadi. - Nije svejedno biti baka trojki, ali o tome šta će kasnije biti sad ne razmišljam. Bitno mi je da su svi dobro, čula sam se sa ćerkom i ona je rekla da je dobro, a to je najvažnije. Veoma sam zahvalna doktoru Raduloviću, ali i ćerki koja je, iako sitne građe, iznela trudnoću bez ikakvih problema i većih komplikacija.

(Kurir.rs/subotica.com, Foto: subotica.com)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...