DAMIR JE DELIMA POTVRDIO DA JE KUMSTVO U SRBIJI SVETINJA: Dodeljena godišnja nagrada Kikinde donorima kože! Heroji pomogli teško povređenim radnicima
Foto: Kurir/S.U.

priča koja vraća veru u ljude

DAMIR JE DELIMA POTVRDIO DA JE KUMSTVO U SRBIJI SVETINJA: Dodeljena godišnja nagrada Kikinde donorima kože! Heroji pomogli teško povređenim radnicima

Srbija -

KIKINDA - Damiru Komleniću, Đorđu Čičuliću, Stojanu Miškoviću, Savi Zoriću iz Kikinde, kao i Jovanu Mijatoviću iz Banatskog Despotovca, za iskazanu humanost i solidarnost, pripala je Godišnja nagrada Grada Kikinde.

foto: Kurir/S.U.

Petorica zlatnih momaka donirali su kožu Dejanu Jerinkiću i Goranu Belančiću, teško povređenim radnicima jedne naftne kompanije u Srbiji. Drama je počela 20. septembra, kad je na bušotini “Bramalj 3” u Bradarcu kod Požarevca buknuo požar i povredio trojicu naftaša. Dejan Jerinkić i Goran Belančić lečili su se na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju, a doniranom kožom lekari su pokrili teško opečene i povređene delove njihovih tela:

foto: Kurir/S.U.

- Moj kum i kolega, Dejan Jerinkić, ali i Goran Belančić oporavili su se, ali i dalje idu na kontrole. Osećanja su malo pomešana. Drago mi je što je naš grad prepoznao ono što smo uradili za njih. Istakao bih Jovana Mijatovića, našeg kolegu. Iako nikog od nas nije poznavao, odazvao se apelu i donirao kožu. To je hteo da učini i njegov brat blizanac Predrag, ali i njihov osam godina stariji brat Marko - priča za Kurir Damir Komlenić koji je inicirao akciju pomoći kakva se u Kikindi, pa i u Srbiji, ne pamti:

foto: Kurir/S.U.

- Želeo bih da podsetim da su želju da doniraju kožu iskazala 23 potencijalna donora, dok je 76 ljudi darovalo krv. Među njima je bilo muških i ženskih osoba raznih godina i zanimanja. Ujedinila ih je humanost i želja da pomognu drugima u nevolji - rekao je Komlenić. Nema sumnje da je Komlenić na najlepši način potvrdio da je u Srbiji kumstvo svetinja. Ukoliko nekome zatreba kum, u ovim herojima, humanistima i, pre svega, velikim ljudima, dobiće prijatelje za sva vremena.

(Kurir.rs/S.U./Foto: S. Urošev)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track