Lažni veterinar vodom vakcinisao i papreno naplaćivao

Niš

Lažni veterinar vodom vakcinisao i papreno naplaćivao

Srbija -
U niškom naselju Beograd-mala mlađi čovek se predstavljao kao veterinar i vakcinisao pse destilovanom vodom, a to naplaćivao kao vakcinisanje protiv besnila

NIŠ - U niškom naselju Beograd-mala mlađi čovek se predstavljao kao veterinar i vakcinisao pse destilovanom vodom, a to naplaćivao kao vakcinisanje protiv besnila.

Ovaj lažni veterinar, kako prenosi NTV, vakcinisao je pse i mačke, navodno vakcinom protiv besnila, a, kako tvrde žitelji, ispostavilo se da je u pitanju destilovana voda.Meštani ovog dela grada potvrdili su da im je na kapiju dolazio mlađi čovek koji se predstavljao kao veterinar, obavljao "posao", sve uredno naplatio, ostavio priznanice i otišao.Beogradmalci su posumnjali u njegovu stručnost i proverom u Veterinarskoj stanici Niš utvrdili da on nema legitimaciju, a da su priznanice koje je ostavio lažne.U Veterinarskoj stanici potvrđuju da je taj čovek radio kod njih, ali dodaju da je zbog "sličnih malverzacija" otpušten.

- On je isteran još avgusta prošle godine. Isto to je radio i dok je bio u radnom odnosu, davao je različite cene, nije ostavljao bočice vlasnicima, što je inače praksa. Mi smo ceo slučaj prijavili policiji - kaže za Južne vesti Dubravka Ristić iz Veterinarske stanice Niš.Pri tom, prema njenim rečima, osoba koja je vakcinisale ljubimce u naselju Beograd-mala nije vetrinar već tehničar i da on sme samo da vakciniše, a ne i da leči životinje ili daje savete.Iz Veterinarske stanice savetuju Nišlije da od veterinara obavezno traže legitimaciju.- To je jedini način. Da traže ID karticu tog lekara, a telefonskim pozivom lako mogu da ga provere kod nas u Veterinarskoj stanici - kaže Ristićeva.Takvo, kako ističu, bahato ponašawe osudili su i Udruženju "ZOO planet".- Teška je ekonomska situacija i ljudi jedva uspevaju da obezbede osnovne vakcine za svoje ljubimce. Najgore je kada za taj novac zbog nečije bahatosti dobiju destilovanu vodu. Svi vlasnici životinja bi trebalo svoje životinje da vakcinišu u ovlašćenim Veterinarskim stanicama - rekao je Dušan Stojanović iz "ZOO planeta".Lažni veterinar iz Beograd-male, kako stvari stoje, nije prošao nekažnjeno.Naime, kada su meštani otkrili prevaru rešili su da uzvrate istom merom. Pozvali su ga zbog navodnih zdravstvenih problema jednog psa, a kada se "veterinar" pojavio, sve je priznao i vratio novac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track