POMOĆ ZA RODITELJE U MALOM ZVORNIKU: Opština besplatno podelila 50 auto-sedišta za bebe
Foto: Profimedia

akcija

POMOĆ ZA RODITELJE U MALOM ZVORNIKU: Opština besplatno podelila 50 auto-sedišta za bebe

Srbija -

MALI ZVORNIK – Pedeset novih auto-sedišta za bebe i decu besplatno je dodelila malozvornička opština roditeljima koji su se javili na javni poziv i ispunili potrebne uslove.

Predsednik opštine Zoran Jevtić, izjavio je ranije da lokalna samouprava ovako želi da pomogne sugrađanima i unapredi bezbednost najmlađih u saobraćaju kako bi doprinela ispunjenju cilja, postavljenog nacionalnom strategijom, da u našoj zemlji do 2020. ne bude dece stradale u saobraćaju.

Pravo da podnosu prijavu za dobijanje jednog besplatnih sedišta za bebe, odnosno decu za putnička vozila imali su roditelji sa teritorije malozvorničke opštine koji imaju decu uzrasta do pet godina. Pošto je broj podnosilaca bio veći od broja auto sedišta, prednost su imali oni koji su ranije podneli prijavu, a čija je dokumentacija bila uredna.

Mali Zvornik je početkom novembra već imao jednu ovakvu akciju kada je roditeljima dato 40 auto sedišta, od kojih je polovinu nabavila opština, a polovinu Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije koja je u saradnji sa Centrom za promociju bezbednosti saobraćaja sprovela i obuku o njihovom pravilnom korišćenju.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track