U LEDENOJ KUĆI, U MRAKU, ISPOD ĆEBETA JE PROVELA NOVU GODINU, A TAKO ĆE I CELU ZIMU: Stojana ima 82 godine, sina alkoholičara i penziju od 12.000 dinara... I NE ŽALI SE
Foto: Kurir/B.R.

tuga

U LEDENOJ KUĆI, U MRAKU, ISPOD ĆEBETA JE PROVELA NOVU GODINU, A TAKO ĆE I CELU ZIMU: Stojana ima 82 godine, sina alkoholičara i penziju od 12.000 dinara... I NE ŽALI SE

Srbija -

PROKUPLJE - Stojana Mrdaković (82) provela je praznike u mraku, ispod ćebeta, a po svoj prilici tako će provesti i zimu, jer su joj zbog duga od 22. 000 dinara isklјučili struju. Ona živi u ulici Braće Roganović u Gariću, a struja joj je isklјučena posle Svetog Nikola.

Starica prima penziju oko 12.000 dinara i od nje izdržava i sina, koji je sklon alkoholu. Sa tom najmizernijom penzijom ona na leđima nosi sav teret života i sve što joj je sudbinski dato.

Iako je već u poznim godinama, njena skromna kuća je uredna i ona se trudi, koliko joj zdravlјe dozvolјava, da je redovno čisti.

- Ne znam koji je tačno dan bio, ali su mi isklјučili struju posle Svetog Nikole. Platiću ja to, ali trenutno nemam para - kratko dok leži pokrivena ćebetom kaže ova nesrećna žena.

Ona nikada nije tražila pomoć, jer je navikla da se muči i da ponosno podnosi sve nedaće koje su je u životu snašle. Sa svojim više nego skromnim primanjima, uvek je uspevala da isplati bar sve dugove. Sada nije uspela.....

- Ne znam šta da radim, ni kome da se obratim - dodaje u pola glasa, jer je sramota od muke koja ju je snašla.

I tako u hladnoj sobi, bez struje starica je dočekala ovu 2019. godinu. I dalјe čeka da se neko čudo desi i da barem za Božić bude u toplom, uz skroman ručak koji njena penzija ne može da izdrži.

Anonimni dobrotvor

Nakon objavljivanja teksta na sajtu kurir.rs javio se dobrotvor koji će u potpunosti izmiriti dugovanje prema EPS-u, tako da će baka Stojana već prvog narednog radnog dana dobiti struju. Dobrotvor je želeo da ostane anoniman.

(Kurir.rs/B.Roganović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track