U gašenju požara uključeni i helikopteri
Foto: KURIR

Bor

U gašenju požara uključeni i helikopteri

Srbija -
Požar koji je zahvatio nisko rastinje, listopadne šume i livade je pod kontrolom, povređenih nema, a vatrogasci su uspeli do sada da ga zatvore sa dve strane, rekao načelnik Uprave za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić

BOR - Načelnik Uprave za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da bi sutra trebalo da bude ugašen požar u ataru sela Veliki Krivelj u opštini Bor na površini od 50 hektara pošto će u gašenju učestvovati i dva helikoptera po njihovom povratku iz Crne Gore.

"Očekujemo u toku popodneva povratak dva helikoptera iz Crne Gore koja su pomagala u gašenju požara kod Mojkovca, i njihovo uključivanje u akciju gašenja sutra pre podne", rekao je Marić i izrazio nadu da će uz pomoć helikoptera sutra biti priveden kraju posao gašenja požara.

On je potvrdio da je požar koji je zahvatio nisko rastinje, listopadne šume i livade, pod kontrolom, da nema povređenih, i dodao da su vatrogasci uspeli do sada da ga zatvore sa dve strane.

Marić je najavio da će u toku noći biti zamenjene snage i da je angažovano više od 50 vatrogasaca iz nekoliko gradova. On je objasnio da se požar nalazi na jednom izolovanom delu terena, a da je potencijalno problem predstavljala blizina nacionalnog parka "Đerdap" i mogućnost da se vatra proširi.

Vatra je zahvatila nisko rastinje i reč je o "niskom puzajućem požaru" na velikoj površini, rekao je Marić i dodao da listopadna šuma nije gorela.

Požar je zahvatio površinu od 50 hektara niskog rastinja i nema opasnosti da zahvati stambene objekte, izjavio je Marić, navodeći da je vatra izbila u četvrtak, popodne oko 17 časova.

Marić je rekao i da trenutno, osim ovog u opštini Bor, nema drugih požara u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track