Najnovije vesti

IZGOREO  MAGACIN U RAKITI, SA NJIM I SVA DOKUMENTACIJA: Novi sukob u selu zbog gradnje mini-hidroelektrane, investitor optužuje meštane, oni tvrde da ne znaju šta se desilo
Foto: Južne vesti/S.Z.

napeto

IZGOREO MAGACIN U RAKITI, SA NJIM I SVA DOKUMENTACIJA: Novi sukob u selu zbog gradnje mini-hidroelektrane, investitor optužuje meštane, oni tvrde da ne znaju šta se desilo

Srbija

Kamp prikolica koja je služila kao magacin izgorela je sinoć u Rakiti u blizini gradilišta vodozahvata za mini-hidroelektranu. U policiji kažu da je istraga u toku, a šef gradilišta Igor Živković tvrdi da je ovo nastavak šikaniranja koje radnici i investitor trpe od strane meštana.

Iako radovi na izgradnji mini-hidroelektrane u Rakiti stoje od 27. decembra, situacija u selu je i dalje daleko od mirne. Sinoć oko 20 sati izbio je požar na gradilištu, a nakon dolaska policije i vatrogasaca požar je ugašen.

U pirotskoj policiji potvrdili su da je došlo do požara, ali nisu mogli da daju više detalja.

- Radimo na utvrđivanju svih okolnosti tog događaja - kratko su rekli u policiji.

Uzrok požara još uvek nije poznat, ali izvođač radova smatra da je ovo nastavak opstrukcije i sabotiranja radova. U trenutku izbijanja požara u objektu nije bilo nikoga.

- Šikaniranje i maltretiranje nas kao izvođača se nastavlja. Noćas je neko zapalio gradilište, izgoreo je magacin i gradilišna dokumentacija. Tu je spakovana oplata. Unutra nije bio niko od zaposlenih, čuvar je bio u autu - kaže Živkovič.

Dodaje da je materijalna šteta ogromna, pored dokumentacije unutra se se nalazile PVC cevi za gradnju, dosta ulja i materijala.

Od 27. decembra ne radimo, tako da nije imalo razloga za reakciju meštana. Ne razumem dokle će to da ide. Imamo sve potrebne dozvole za rad, ali i dalje nas deo meštana sabotira - kaže Živković.

foto: Južne Vesti/LJ.M.

Predsednik Saveta mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov kaže da je tek jutros čuo da je došlo do požara, ali da ne zna se u stvari desili.

- Nisam izlazio iz kuće od juče, majka moje žene je bolesna. Čuli smo od komšija da je bio požar na gradilištu, valjda ta kamp kućica koja je tamo postavljena. Patrola policije je u selu, bili su valjda i sinoć. Ne znam stvarno šta se desilo - kaže Stojanov.

U Inicijativi Odbranimo reke Stare planine takođe su rekli da ne znaju o čemu se radi, da su od novinara Južnih vesti saznali da je desio požar i da na društvenim mrežama gde njihovi članovi svakodnevno iz minut u minut komuniciraju nije bilo nikakvih informacija.

Podsetimo, ovo je još jedan u nizu događaja u malom selu u babušničkoj opštini, nakon tuče obezbeđenja i meštana, pronalaska bombe u selu, akcija vraćanja reke u korito, pobune meštana protiv izgradnje i konstantnih protesta.

Ipak, svi ovo događaji ni po treći put nisu naterali odbornike vladajuće koalicije lokalne skupštine u Babušnici da raspravljaju o stanju u selu.

(Kurir.rs/Južne vesti, Lj.F.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...