NACIONALNA KLASA ZAPOČELA GODINU: Fića pali i ide bez greške čak i po snegu!
Foto: Biljana Roganović

prokuplje

NACIONALNA KLASA ZAPOČELA GODINU: Fića pali i ide bez greške čak i po snegu!

Srbija -

PROKUPLJE - Ovo je dobra prilika da započnemo Novu godinu, baš pred film o kultnom filmu, „fići“ i vozaču koji su nam bili inspiracija da sakuplјamo i sređujemo ove automobile- kazao nam je Dragan Stolić, jedan od članova Udruženja „Forca 027“ koji restauiraju i voze „fiće“ po Prokuplјu.

Večeras su ih prvi put izveli od kraja decembra i bez obzira na količinu snega, „fiće“ pale i idu bez greške! Nјihov lјubimac i prvenac je baš automobil koja je replika onog koji je Flojd, odnosno Dragan Nikolić u ulozi ovog vozača, vozio u filmu „Nacionalna klasa“.

Ljubitelјi „fiće“ krenuli su i maja nakon šest meseci završili repliku. Čitav posao obavili su Nenad

Stojanović, Dragan Stolić i njegov sin Stefan. A onda je krenulo uređenje drugog, pa u planu je i treći „fića“, koji strplјivo čeka da vremenske prilike dozvole da mu se posvete.

foto: Biljana Roganović

- Napravili smo ga za nas, šraf po šraf, deo po deo. Nismo verovali da će baš toliko da liči na original, ali je lјubav prema filmu i tom nekom arnijem periodu učinila svoje. Sada naš lјubimac „krstari“ Prokuplјem- ponosan je Nenad.

U međuvremenu je Nacionalna klasa primećena u Srbiji i šire.

- Gde god smo se pojavlјivali na izložbama starih automobila, osvajali smo nagradu. One su nam motivacija da nastavimo dalјe. Mislim da je lјubav prema ovom poslu i automobilima ono što kod mladih treba da se neguje. Ja ne znam to vreme, ali mi se svidelo kroz očeve priče i kroz sav posao koji smo prošli- kaže Stefan koji je učenik četvrtog razreda Tehničke škole „15. maj“ u Prokuplјu.

I dok njegovi vršnjaci vreme provode za računarima, on sređuje „fiće“ .

- Samo mi je žao što sam još uvek samo suvozač. Eto jedino mi dozvole da ovde u dvorištu upalim kola i to je sve- kaže ovaj dobar i skroman mladić.

I tako je nastala „Nacionalna klasa“ u Prokuplјu, a kako izgleda iznedriće se još mnogo lepih, uređenih automobila stare garde „zastave“ u ovoj radionici!

Kurir.rs/B.R./Foto: B.R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track