Najnovije vesti

VANREDNO I U RAŠKOJ: 10 sela odsečeno od sveta! SNEG NEPREKIDNO PADA 24 SATA
Foto: Zoran Šaponjić

1.800 putara na terenu širom Srbije

VANREDNO I U RAŠKOJ: 10 sela odsečeno od sveta! SNEG NEPREKIDNO PADA 24 SATA

Srbija

BEOGRAD - Vanredna situacija je zbog snega koji neprekidno pada 24 sata u četvrtak uveče proglašena i u Raškoj.

 

U Raškoj je desetak sela odsečeno od sveta. Vanredna situacija je na snazi i u Novoj Varoši i u Lučanima.

 

Meteorolozi najavljuju nove padavine, a otopljavanje tek od nedelje.

 

Putevi Srbije: 1.800 putara na terenu

 

JP "Putevi Srbije" saopštilo je danas da se saobraćaj na državnim putevima u zemlji odvija otežano zbog loših vremenskih uslova i novih snežnih padavina, pojave mestimične poledice i magle.

 

Kako se navodi u saopštenju, 1.800 putara sa svim raspoloživim mašinama i kamionima za posipanje i čišćenje snega je na terenu 24 časa, čineći sve da se saobraćaj neometano odvija.

foto: AP/Ilustracija

Posebna pažnja pri organizaciji zimskog održavanja državnih puteva I i II reda poklanja se mostu "Gazela", prevoju Bubanj potok, Begaljičkom brdu, prevoju "Mečka", Čestobrodici, Zlatiboru, Popadiji, Tresibabi, Svetinji, usponu Rušanj i Rudnik na Ibarskom putu, prevojima na Fruškoj gori (Iriški Venac i Banstol), mostu Beška, prevoju Jaram na putu Brzeće - Kopaonik i drugim, saopšteno je iz JP "Putevi Srbije".

 

Državni putevi trećeg prioriteta, odnosno C kategorije održavanja (lokalni i seoski putevi), čiste se tek pošto se u potpunosti očiste državni putevi prvog i drugog prioriteta odnosno A i B kategorije održavanja.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: AP

JP "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da bez preke potrebe ne kreću na put, a ako krenu, da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine i istu prilagode uslovima na putu.

 

(Kurir.rs/Tanjug/RTS/Foto: Zoran Šaponjić)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...