VRANJANCI PREŽIVELI 7 DANA SNEGA: Prestao da pada, ali na ulicama ga ostalo u visini od 30 centimetara
Foto: T.S.

zima u srbiji

VRANJANCI PREŽIVELI 7 DANA SNEGA: Prestao da pada, ali na ulicama ga ostalo u visini od 30 centimetara

Srbija -

Gradski štab za vanredne situacije Grada Vranja na prvoj vanrednoj sednici naložio punu mobilnost službi u raščišćavanju snega. Građanima upućen apel da pravilno parkiraju svoja vozila, kako bi službe zimskog održavanjamogle nesmetano da funkcionišu.U Vranju je sneg prestao da pada nakon sedam dana.

Visina snežnog pokrivača je 30 santimetara, a do kraja dana prema najavi meteorologa biće slabog snega. U Vranju u petak minimalna temperature minus 7 stepeni, a maksimalna dnevna oko minus dva stepena. Zbog neprohodnosti puta autobusi ne saopbraćaju na relaciji Vranje-Lepčinjce.

foto: T.S.

Na kolovozu ima snega i leda, najteže situacija je na putevima prema planinskim selima, ukazuju nadležni.Na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije koja je održana u petak, a kojom je predsedavao gradonačelnik dr Slobodan Milenković, naloženo je nadležnim preduzećimada intenziviraju rad raspoložive mehanizacije u skladu sa planom rada zimske službe, da nastave sa preduzimanjem hitnih mera na održavanju javnih površina i čišćenju ulične kanalizacione mreže da nastavi sa održavanjem i čišćenjem državnih putnih pravaca na teritoriji grada Vranja.

foto: T.S.

Naloženo je Centru za socijalni rad da u slučaju potrebe obezbedi privremeni smeštaj ugroženim građanima, kao i da ekipe ove ustanove obilaze stanovništvo, naročito u seoskim sredinama. Zaključeno je i da Odeljenje za inspekcijske poslove pojača kontrolu čišćenja snega i leda ispred poslovnih lokala, stambenih zgrada, autobuskih stajališta, otvorenih tržnih centara, kao i kontrolu uklanjanja ledenica.

foto: T.S.

Zatražena je i puna mobilnost poverenika civilne zaštite, njihovih zamenika i sekretara Mesnih zajednica, koji su u obavezi da budu u stalnom kontaktu sa Operativnim centrom Odeljenja za vanredne situacije i Kancelarijom za vanredne situacije. Gradski štab za vanredne situacije uputio je apel vlasnicima da pravilno parkiraju svoja vozila, kako bi službe zimskog održavanja mogle nesmetano da funkcionišu.

foto: T.S.

Zbog nepropisno parkiranih vozila problema sa čišćenjem snega bilo je u pojedinim ulicama u višim delovima grada. U potrazi za hranom na debelom minusu su i golubovi koji se slobodno kreću na izlasku iz Gradskog parka. Ne odustaju I pored prolaznika u blizini.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track