Najnovije vesti

DA MI DANIJEL NIJE DOŠAO, JA BIH SE SMRZLA: Policajac (24) iz Leskovca pravo sa dežurstva otišao kod baka Stane! Kuću nije video od snega, a onda se dohvatio lopate...
Foto: Jugmedia/Dragan Marinković

humano

DA MI DANIJEL NIJE DOŠAO, JA BIH SE SMRZLA: Policajac (24) iz Leskovca pravo sa dežurstva otišao kod baka Stane! Kuću nije video od snega, a onda se dohvatio lopate...

Srbija

Dvadesetčetvorogodišnji Danijel Stojiljković iz Zlokućana nadomak Leskovca, inače policijski inspektor, danas kada se vratio s posla, nije ni skinuo uniformu već se pravo uputio u dom svoje sedamdesetogodišnje komšinice Stane Stojiljković, koja živi sama i čiji je ulaz u kuću bio potpuno zavejan.

Baka Stanka je ova dva dana topila sneg kako bi popila vodu i napojila koze jer joj je hidrofor zamrzo i spavala je u hladnoj kući jer nije mogla sama da prenese drva iz dvorišta.

foto: Jugmedia/Dragan Marinković

"Zatekao sam je ispred kuće kako kruni kukuruz. Kaže da se grejala nekoliko sati na krudeljkama. Čim sam stigao kući, još nisam ni uniformu presvukao, setio se nje i istog trenutka uzeo lopatu u ruke i otišao do njene kuće, kao da sam znao da joj je pomoć neophodna. Kapija je bila zavejana, a u snegu ni traga kučića, a kamo li čoveka", priča ovaj mladić za portal "Jugmedia".

I sama baka Stanka kaže, da nije Danijel došao, verovatno bi se tako smrzavala.

"Bez da me se neko seti. Mislila sam da je Danijel na poslu čim me nije posetio ", sa osmehom na licu komentariše ova žena, sada već u toplom domu naloženog šporeta.

Danijel apeluje na sve mlade ljude, ili starije da slede ovaj primer i budu humaniji prema svojim komšijama kojima je potrebna pomoć, pogotovo u ove hladne dane.

foto: Jugmedia/Dragan Marinković

"Kako sam ja posle naporne noćne smene i dugog puta rado uzeo lopatu i bio u stanju da pomognem mnogim ljudima. Sutra joj nosim neke namirnice, i pitam za lekove da li ima. Rado ću pomoći svakom kome zatreba, samo neka mi se javi", poručuje ovaj policajac.

Nakon što je završio razgovor sa novinarima Danijel je krenuo u obilazak drugog staračkog domaćinstva u svome selu.

(Kurir.rs/Jugmedia, Dragan Marinković/Foto: Jugmedia, Dragan Marinković)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...