NAPAD NA AMBULANTU U SELU KOD PRIZRENA! KANCELARIJA ZA KIM: Međunarodne institucije da hitno osiguraju Srbima bolju zaštitu
Foto: Nebojša Mandić

vandalizam

NAPAD NA AMBULANTU U SELU KOD PRIZRENA! KANCELARIJA ZA KIM: Međunarodne institucije da hitno osiguraju Srbima bolju zaštitu

Srbija -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije osudila je danas napad na ambulantu u selu Novake kod Prizrena za koji je ocenila da je očigledni pokušaj zastrašivanja malobrojnih Srba koji su ostali da žive u Metohiji, kako su napomenuli, u nemogućim uslovima i uprkos svakodnevnim pritiscima.

"Zdravstveni objekti su u civilizovanom svetu pošteđeni razaranja čak i u ratnim uslovima, a ovaj vandalski napad pokazuje razmere albanskog šovinizma i svu žestinu mržnje prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Dodaje se i da očekuju da međunarodne institucije na toj teritoriji Srbima hitno osiguraju bolju i efikasniju zaštitu, jer "na to su obavezane i svojim mandatom i vrednostima koje deklarativno brane".

"Prištinu još jednom pozivamo da prestane da gradi društvenu klimu u kojoj će ovakvi napadi biti tolerisani, odobravani ili čak podsticani od strane najekstremnijih albanskih političkih struktura", zaključuje se u saopštenju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track