Nastavljena sanacija lozničke deponije

Nastavljena sanacija lozničke deponije

Srbija -
Loznica već godinama ima probleme sa odlaganjem smeća, jer ni sadašnja gradska deponija ne zadovoljava propisane uslove

LOZNICA - Prva faza sanacije jednog dela lozničke gradske deponije, koja se prostire na oko devet hektara, trebalo bi da bude okončana do kraja godine, saopšteno je iz lokalnog komunalnog preduzeća "Naš dom".

Radovi na saniranju oko četiri hektara deponije, započeli su prošle godine, nakon što je iz Fonda za zaštitu životne sredine odobreno početnih 27,2 miliona dinara, a nastavljeni u maju ove godine, pošto je iz gradskog budžeta obezbeđeno dodatnih 25 miliona dinara.

Loznica već godinama ima probleme sa odlaganjem smeća, jer ni sadašnja gradska deponija ne zadovoljava propisane uslove.

Gradska skupština Loznice, na sednici krajem decembra 2010. godine, posao saniranja deponije poverila je preduzeću "Naš dom" koje je i prijavilo projekat na konkurs Fonda za odobravanje sredstava.

Kako je tada saopšteno, za projekat sanacije gradske deponije potrebno je oko 100 miliona dinara.

U prvoj fazi radila bi se sanacija jednog dela deponije, dok bi se na drugom delu i dalje odlagalo smeće, sve dok ne bude urađena nova regionalna deponija.

Ranije je planirano da izgradnja nove deponije u Loznici i u tri susedne opštine Ljuboviji, Malom Zvorniku i Krupnju počne 2011. godine, ali je taj rok produžen zbog odlaganja odluke o lokacije buduće deponije.

Skupština opština Loznice je u dva navrata, 22. novembra 2010. i 5. septembra 2011. godine, trebalo da razmatra predlog odluke, ali su oba puta te tačke skinute sa dnevnog reda zbog nezadovoljstva meštana Voćnjaka, odnosno Lipničkog Šora, koji žive u blizini lokacija predviđenih za deponiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track