Vrelina udvostručila posao Hitne pomoći

Zrenjanin

Vrelina udvostručila posao Hitne pomoći

Srbija -
Zbog povećanog broja intervencija za vikend su angažovane tri lekarske ekipe sa pet transportnih vozila, rekao šef dispečerskog centra u Hitnoj pomoći Milorad Todorić

ZRENJANIN - U Meteorološkoj stanici u Zrenjaninu danas u podne izmeren je 31 stepen Celzijusa, a u službi Hitne pomoći od sedam časova do podneva bilo je 10 poziva za lekarske intervencije, pretežno zbog posledica tropske vrućine, rekao je šef dispečerskog centra u Hitnoj pomoći Milorad Todorić.

Zbog povećanog broja intervencija, za vikend su angažovane tri lekarske ekipe sa pet transportnih vozila, rekao je Todorić.

Da bi se smanjio rizik, posebno za srčane bolesnike, lekari ih podsećaju da je najbolje da izbegavaju izalazak iz kuća i stanova posle 11 sati, odnosno da, ako to već moraju, obilazak pijaca i trgovinskih radnji obave što ranije, sa kapom na glavi i flašicom vode pri ruci.

U banatskoj ravnici, posebno u okolini Zrenjanina, ima više vodotokova, a za kupanje, uz gradski bazen, najveći broj Zrenjaninaca ošveženje nalazi u veoma bistroj vodi dva peskovita jezera, u prigradskom naselju Mužlja.

Polazeći od visokih temperatura i iskustva iz 2007. godine, odnosno "najvrelijeg leta" u Banatu u poslednjoj deceniji, Gradski štab za vanredne situacije je početkom ove sedmice uputio preporuku preduzećima da prilogode radno vreme temperaturi vazduha.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track