LOZNIČANI LOPATAJU OD RANOG JUTRA, ČISTE SNEG ISPRED KUĆA I RADNJI: Sneg prestao, putevi prohodni (FOTO)
Foto: Kurir/T.Ilić

palo 20 cm snega

LOZNIČANI LOPATAJU OD RANOG JUTRA, ČISTE SNEG ISPRED KUĆA I RADNJI: Sneg prestao, putevi prohodni (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Nešto posle dva sata iza ponoći sneg je prestao da pada u Loznici koja je jutro dočekala na minus dva stepena i sa dvadesetak santimetara snega.

1 / 6 Foto: Kurir/T.Ilić

Nadležni iz zimske službe tvrde da su očišćeni svi putevi i ulice prema programu zimskog održavanja, da nigde nije bilo zastoja i da su svi putni pravci prohodni.

Ekipe zimske službe u neprekidnom su dežustvu i na terenu, a osim kolovoza čiste trotoare, pešačke prelaze i mostove. Da nema nigde zastoja potvrdila je i saobraćajna policija, ali se vozači pozivaju na oprez i da vožnju prilagode uslovima na putu pošto na kolovozu ima ugaženog snega.

Lozničani su se dohvatili lopata pa uklanjaju sneg ispred svojih lokala i ulaza u stambene zgrade, a pošto je vikend na ulicama nema mnogo sveta. Mada minus nije baš veliki na buvljaku pored Štire tezge su postavila samo dva prodavca koji nude sijalice i sličnu ''tehniku''.

Lozničani imaju tople stanove, a i snabdevanje strujom je stabilno. Gradonačelnik Vidoje Petrović, komandant Štaba za vanredne situacije, naložio je javnim preduzećima ''Loznica razvoj'' i ''Naš dom'' da spremnosti podignu na ''maksimalni nivo'' i angažovanje tehnike i ljudstva na pojačanom zimskom održavanju lokalnih puteva, ulica, trotoara, pešačkih staza i javnih površina, objavljeno je na sajtu grada.

Kako je saopšteno, pojačana je aktivnost komunalne policije i inspekcijskih organa na kontroli čišćenja snega ispred lokala, uklanjanja ledenica sa krovova, i obilazak drvoreda, koji zbog snega mogu biti opasnost za pešake.

Svi timovi Gradskog štaba za vanredne situacije su mobilni i stanje na terenu prate neprekidno.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto: T. Ilić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track