SVAKA ČAST, POLICAJCI! SPASLI DEVOJKU KOJA JE HTELA DA SE UBIJE: Videli smo je kako plače na steni visokoj 50 metara, prikrali smo se i uspeli da je spasemo (FOTO)
Foto: T.S.

hrabri ljudi

SVAKA ČAST, POLICAJCI! SPASLI DEVOJKU KOJA JE HTELA DA SE UBIJE: Videli smo je kako plače na steni visokoj 50 metara, prikrali smo se i uspeli da je spasemo (FOTO)

Srbija -

Policajci zaposleni u policijskoj stanici u Preševu Nagip Salihu i Jeton Redžepi spasili su život dvadesetogodišnjoj devojci iz okoline Bujanovca. Devojka je na Svetoga Savu, 27.januara, u prepodnevnim satima pokušala sebi da oduzme život, popevši se na obližnje brdo Kacapup u selu Oraovica kraj Preševa,

Policajci Nagip Salihu i Jeton Redžepi, nisu bili u smeni toga jutra. Sedeli su u kafiću, kada je meštanin prijavio da je primetio uznemirenu uplakanu devojku koja se penje ka steni.

Hrabri policajci
Hrabri policajcifoto: T.S.

"Jedan meštanin nam je prijavio da u blizini svoje kuće primetio devojku kako se uplakana popela na brdo Kacapup sa leve strane u pravcu Oraovačkih jezera u blizini sela Oraovica, opština Preševo. Rekao nam je da ne zna šta namerava, ali da je veoma uznemirena. I ako smo bili van službe kolega i ja smo seli u automobil i krenuli ka brdu. Uočili smo da se na kamenoj steni, visine oko 50 metara nalazi uplakana devojka. U međuvremenu nam se pridružio jedan meštanin i zajedno smo se popeli do nje. Kolega je razgovarao sa njom a ja i taj čovek smo joj se polako prikrali, uhvatili je za ruke i uspeli da je pomerimo sa stene", kaže Jeton Redžepi, policajac PS Preševo.

Stena sa koje je devojka htela da se ubije
Stena sa koje je devojka htela da se ubijefoto: T.S.

Jeton i Salihu rade u polciji od 2002. godine. Na službi su u Polcijskoj stanici u Preševu. Kako kažu sa kolegama imaju odličnu saradnju, što doprinosi efikasnom izvršavanju zadataka. I ovoga puta, veština pregovaranja i spremnost da se pomogne spasili su jedan mladi život.

"Smatram da svaki policajac mora odmah da reaguje bez obzira da li je na službenom zadatku ili ne. Naš prioritet je da pomognemo svakome kome je pomoć potrebna, i to je bilo presudno da izaberemo ovaj posao", kaže Redžepi.

Devojka koju su spasili na Savindan, oseća se dobro. Policijska stanica u Preševu radi u multietničkom sastavu.. Ovaj slučaj i okolnosti u kojima se odigrao samo su potvrda odgovornosti i predanosti poslu policajaca i njihove brige o meštanima na području policijske stanice u kojoj su zaposleni.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track