DONACIJA VREDNA 750.000 DINARA: Novi CTG aparatati vranjskoj Ginekologiji
Foto: Z.C.

novi aparati

DONACIJA VREDNA 750.000 DINARA: Novi CTG aparatati vranjskoj Ginekologiji

Srbija -

Odeljenje Ginekologije Opšte bolnice u Vranju dobilo je tri nova CTG aparata. Donacija je vredna 750.000 dinara.

Jedan CTG aparat donirala je vranjska kompanija u kojoj je među zaposlenima najviše žena, a još dva aparata obezbedio je jedan od stalnih dobavljača vranjske zdravstvene ustanove.

foto: Z.C.

Načelnica Ginekološko-akušerskog odeljenja doktorka Gordana Đorđević, zahvalila se menadžmentu Zdravstvenog centra i donatorima na vrednim aparatima.

“Veoma važni aparati koji prate rad bebinog srca, prate kontrakcije kod mame. Veoma važni u samom porođaju i veoma važni da odrede kada ćemo da završimo taj porođaj”, rekla je načelnica Ginekologije. Ona je pozvala ostale radne organizacije iz Vranja da se priključe akciji doniranja, jer je odeljenju Ginekologije potreban ultrazvuk, ali i još nekoliko CTG aparata.

foto: Z.C.

“Po pravilu ne bi mogao da se obavlja porođaj ako se non-stop ne prati rad bebinog srca tokom porođaja”, naglasila je načelnica Ginekološko-akušerskog odeljenja. Poslednji put su ovakvi aparati vranjskoj Ginekologiji donirani pre pet godina prilikom renoviranja odeljenja, tako da su već dotrajali, pa je obnavljanje bilo neophodno, kažu iz Zdravstvenog centra Vranje.

“Da bi bili kvalitetni, da bi bili maksimalni u onome što radimo, treba da imamo dobru opremu”, naglasila je direktorka ZC dr Ljiljana Antić i dodala:

“Nadam se, pošto potrebe uvek postoje, da će se zajednička misija donacija svih institucija, organizacija, pojedinaca i nas iz Zdravstvenog centra nastaviti i dalje”. Ona je napomenula da je u toku useljavanje službi u novi Hirurški blok uz obezbeđenje svih potrebnih dozvola za potpunu funkcionalnost i rad. Prva služba koja je preseljena u novi Hirurški blok je služba urgentne medicine, PTO. Ona se nalazi u prizemlju zgrade.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track