DS: Zaštiti prava smenjenih direktora

Kuršumlija

DS: Zaštiti prava smenjenih direktora

Srbija -
Skupštinska većina SNS i DSS smenila je šest direktora javnih ustanova, institucija i preduzeća i to na "fantomskim" sednicama upravnih odbora, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DS

KURŠUMLIJA - Opštinski odbor Demokratske stranke (DS) iz Kuršumlije saopštio je danas da će povodom, kako navode, nezakonite smene direktora javnih preduzeća i ustanova, koje su smenili naprednjaci i Demokratska stranka Srbije, po hitnom postupku preduzeti sve mere i zaštititi prava smenjenih direktora.

U saopštenju se navodi da je u proteklih 20 dana, skupštinska većina Srpske napredne stranke (SNS) i DSS smenila šest direktora javnih ustanova, institucija i preduzeća, koja su na opštinskom budžetu. Dodaje se da su direktori smenjivani na "fantomskim" sednicama upravnih odbora, koji su umesto u prostorijama tih preduzeća i ustanova, odražavane u zgradi opštine Kuršumlija.

Opštinski odbor DS iz Kuršumlije je obrazloženje za smenu direktorke Centra za socijalni rad Svetlane Milutinović ocenio kao "skandalozno, provokativno i uvredljivo".

Predsednik Skupštine grada Goran Bojović je smenu Milutinovićeve obrazložio time da je ona "prenaglašeno učestvovala u predizbornoj kampanju na strani DS i da je favorizovala članove te stranke, pa je to razlog za njenu smenu".

U saopštenju je ocenjeno da je reč o bahatom ponašanju nove opštinske garniture iz redova SNS i DSS, jer kako se navodi, nema ničeg neobičnog da u predizbornoj kampanji budu aktivni članovi svih stranaka, a ne da se osuđuju i kažnjavaju članovi DS.

DS iz Kuršumlije je osudila i smenu direktora gradske biblioteke Nebojše Gašića, jer se, kako navode, radi o čoveku koji ne pripada nijednoj stranci i čiji su rezultati nagrađivani prestižnim nagradama na nivou Srbije.

Predsednik Skupštine grada Goran Bojović je Gašićevu smenu obrazložio time da on mora da bude smenjen, jer radnici u biblioteci nisu završili književnost. Upravni odbor biblioteke nije održan u prostorijama te ustanove, a novoimenovani direktor Dragan Simić je dobio prvo radno mesto. Direktorka Doma zdravlja Ljiljana Arsenijević je takođe, kako navode iz DS-a, nezakonito smenjena, jer Upravni odbor nije održan u prostorijama Doma zdravlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track