ŠANSA ZA MLADE: Besplatne IT obuke u Kraljevu za raseljene sa Kosmeta
Foto: AP/Ilustracija

poziv je otvoren do 5. marta

ŠANSA ZA MLADE: Besplatne IT obuke u Kraljevu za raseljene sa Kosmeta

Srbija -

KRALJEVO - U okviru projekta “Podrška održivom povratku interno raseljenih lica na Kosovo*”, Arbeiter - Samariter - Bund i Centar za ravnomerni regionalni razvoj objavili su javni poziv za učešće u programu obuka za rad u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT).

Cilj obuka jeste da se mladim interno raseljenim osobama pruži mogućnost da steknu znanja, veštine, kvalifikacije i radno iskustvo u IKT sektoru i pomogne pri zaposlenju ili pokretanju sopstvenog biznisa. Planirano je da korisnici programa prođu obuke za programe: Java, Java Script, WordPress, grafički dizajn ili rukovanje CNC mašinama.

Osim pohađanja ovih obuka i sertifikata, svi polaznici imaće mogućnost da steknu i iskustvo kroz stažiranje u IKT kompanijama, gde će osim prakse iz ove oblasti steći i znanje o preduzetništvu, što će biti posebno podsticajno za one koji planiraju da pokrenu sopstveni biznis.

Dodatni podsticaj za one koji završe kurseve, jesu i start - up grantovi u vidu kompjutera i ostale opreme koji će biti dodeljeni najuspešnijim kandidatima i najoriginalnijim biznis idejama.

Za obuke mogu da se prijave interno raseljena lica zainteresovana za povratak na Kosmet, starosti između 18 i 30 godina, sa teritorije Kragujevca, Kruševca, Kraljeva i Čačka, a poziv je otvoren do 5. marta 2019. godine.

(Kurir.rs/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track