MEĆAVA U UŽIČKOM KRAJU: Na hiljade potrošača bez struje, u Novoj Varoši 40 centimetara snega! Ceo Priboj noćas bio u mraku, smetovi od metra (FOTO)
Foto: Z.Š.

Snežna vejavica i mokar sneg napravili haos

MEĆAVA U UŽIČKOM KRAJU: Na hiljade potrošača bez struje, u Novoj Varoši 40 centimetara snega! Ceo Priboj noćas bio u mraku, smetovi od metra (FOTO)

Srbija -

NOVA VAROŠ - U višim predelima novovaroškog kraja tokom noći palo je i do 40 santimetara snega, a vlažan i težak sneg najviše problema napravio je na elektro-mreži.

foto: Z.Š.

Prema nezvaničnim podacima, u ovoj opštini jutros je bez struje bilo oko 1.600 domaćinstava, a na terenu su sve raspoložie ekipe elektro-montera pa su neka sela već dobila struju. Teška siutacija je i u Priboju i Prijepolju gde je u višim delovima ovih opština bez struje više od 2.000 domaćinstava.

Neprohodan je jedan broj seoskih puteva a dodatne probleme stvara vetar koji pravi smetove.

- Mećava traje od sinoć, srećom nije palo mnogo snega, oko 30 centimetara, ali su smetovi i preko metra. Putevi po selu su uglavnom neprohodni. Struju smo dobili pre oko sat vremena - kaže Dragan Ivanković iz sela Ljepojevići ispod Javora.

Teška siutacija je i u drugim opštinama okruga. I ovde je vlažan i težak sneg najviše problema naprivo na elektro-mreži pa je jutros u opštini Požega, u selima Glumač, Papratište, Jelen Do, bez struje više od 1.000 domaćinstava.

foto: Z.Š.

U Bajinoj Bašti bez struje je osvanulo oko 300 kuća, u Kojseriću oko 200, ekipe montera su svuda da ne terenu.

(Kurir.rs/Z.Š/Foto: Z. Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track