MORAVA ĆE BITI SPREMNA DO VIDOVDANA: 28. juna sa aerodroma kreću civilni letovi
Foto: Facebook Printscreen/Ministarstvo građevinarstva

treći grad sa međunarodnim aerodromom u Srbiji

MORAVA ĆE BITI SPREMNA DO VIDOVDANA: 28. juna sa aerodroma kreću civilni letovi

Srbija -

KRALJEVO - Aerodrom Morava u Lađevcima kod Kraljeva će 28. juna biti spreman za civilne letove, rečeno je danas na potpisivanju potpisivanju Zapisnika o primopredaji između Ministarstva odbrane i Aerodroma Srbije.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministar odbrane Zorana Mihajlović obišli su danas aerodrom Morava.

Dokument su u njihovom prisustvu potpisali direktor preduzeća Aerodromi Srbije Zoran Pavlović i komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Dejan Vasiljević.

Ministar Vulin je istakao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio veoma jasan kada je u Kraljevu prošle nedelje rekao da aerodrom Morava mora da bude spreman za civilni saobraćaj.

"Ovo je sjajna prilika da se Kraljevo i region povežu sa ostatkom sveta. Ono što je važno za Vojsku Srbije jeste da se nijedna naša funkcija i sposobnost neće umanjiti. Ovo će biti civilno-vojni aerodrom, a 98. Vazduhoplovna brigada će nastaviti da brine o bezbednosti neba", rekao je Vulin.

On je kazao da su građani Kraljeva dugo čekali da aerodrom počne da radi.

Ministarka Mihajlović je poručila da će Kraljevo, posle Beograda i Niša, biti treći grad sa međunarodnim aerodromom u Srbiji.

"Očekujemo da sve bude spremno da 28. juna aerodrom bude operativan, da avioni tipa boing 737 mogu da polete i slete, a u narednom periodu bavićemo se i razvojem kargo centra", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da će po pribavljanju svih neophodnih sertifikata aerodrom u Kraljevu, posle beogradskog i niškog, biti treći međunarodni aerodrom u Srbiji.

"Naš predlog, o kojem ćemo razgovarati i sa Ministarstvom odbrane, jeste da se povodom početka rada organizuje i aero-miting. Zzelimo da pokažemo građanima koliko Vlada Srbije ulaže u infrastrukturu kako bi svaki deo Srbije bio dobro povezan", rekla je Mihajlović.

Ona je zahvalila Ministarstvu odbrane na zajedničkom radu da se osposobi Aerodrom Morava i za civilni saobraćaj.

Mihajlović i Vulin su tokom obilaska prisustvovali i potpisivanju zapisnika o pregledu i stanju nepokretnosti aerodroma Morava, koji su potpisali direktor preduzeća Aerodromi Srbije Pavlović i komandant 98. vazduhoplovne brigade pukovnik Vasiljević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja