Najnovije vesti

SARADNJA SE NASTAVLJA: Novi Hirurški blok u Vranju obišli su stručnjaci Kliničkog centra Niš
Foto: T.S.

MODERNIZOVANO

SARADNJA SE NASTAVLJA: Novi Hirurški blok u Vranju obišli su stručnjaci Kliničkog centra Niš

Srbija

Direktor Klinike za digestivnu hirurgiju, doktor Goran Stanojević i direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju niškog Kliničkog centra, doktor Radmilo Janković posetili su Zdravstveni centar u Vranju.

 

Oni su sa direktorkom Zdravstvenog centra Ljiljanom Antić obišli novi Hirurški blok razmatrajući mogućnosti dalje saradnje dve zdravstvene institucije.

 

"I do sada smo imali različite oblike saradnje, međutim, sada sa novim kapacitetima, novim operacionim salama, otvaraju se nove mogućnosti za pre svega stručnu saradnju u korist pacijenta. Razlika je samo u kapacitetima, inače sistem, organizacije, način funkcionisanja je vrlo sličan. Država se potrudila da izgradi ovaj objekat, ovo treba našim pacijentima i na ovaj način postavljaju se novi standardi u sistemu zdravstvene zaštite u Srbiji“, istakao je dr Goran Stanojević, direktor Klinike za digestivnu hirurgiju Kliničkog centra Niš.

foto: T.S.

 

"Prostor je jako dobro organizovan sa modernom opremom. Ono što Zdravstveni centar i Vranje dobija, a što je moja uloga danas, je da dobije jedinstvenu jedinicu intenzivnog lečenja u kojoj će raditi anesteziolozi koji su čitavu svoju edukaciju i čitav svoj radni vek usmerili ka tome, naravno u konsultaciji sa hirurzima različitih specijalnosti. Prostor je izvanredan, ima dosta kapaciteta i moderne opreme koja omogućava bezbedno lečenje i najtežih pacijenata“, naglasio je je dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Niš.

 

Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra Vranje rekla je da će saradnja biti usmerena na edukaciju, razmenu iskustava i organizacionu strategiju.

 

"Profesori i doktori niškog Kliničkog centra će doći kao profesori konsultanti kod nas i pokušaćemo s obzirom da imamo 8 modernih hirurških sala, to bude jedna stručna saradnja gde će oni preneti svoje znanje na naše zaposlene", najavila je direktorka.

 

Nakon obilaska Hirurškog bloka, održan je kolegijum sa lekarima hirurzima različitih specijalnosti i specijalistima anestelozima gde je razmatrana organizaciona strategija i sistem funkcionisanja operacionog dela Hirurškog bloka i jedinice intenzivnog lečenja.

 

Direktori Klinika za digestivnu hirurgiju i anesteziju niškog Kliničkog centra, dr Goran Stanojević i dr Radmilo Janković su izrazili zadovoljstvo u vezi sa načinom na koji je u početku nakon otvaranja Hirurškog bloka organizovan rad i raspored pacijenata kao i sa funkcionisanjem u jedinici intenzivnog lečenja uz napomenu da Vranje sada po prvi put ima jedinicu intenzivnog lečenja u operacionom bloku i da je to veoma značajno pre svega za pacijente i njihovo lečenje.

 

Sporazum o saradnji vranjski Zdravstveni centar i Klinički centar Niš potpisali su početkom ove godine, 28. januara, nakon što je krajem prošle godine otvoren novi Hiruški blok u Vranju.

 

(Kurir.rs/T.S.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...