Najnovije vesti

U LOZNICI MENJAJU STARE VODOMERE: Oko 8.000 biće zamenjeno do polovine naredne godine
Foto: Kurir/T.Ilić

KOMUNALNI PROBLEMI

U LOZNICI MENJAJU STARE VODOMERE: Oko 8.000 biće zamenjeno do polovine naredne godine

Srbija

Loznički ''Vodovod'' izvodi redovnu besplatnu zamenu vodomera, a godišnje treba da promeni oko šest hiljada ovih uređaja za merenje potrošnje vode. Od oko 33 hiljade vodomera koliko ih je u lozničkom kraju ostalo je nezamenjeno između sedam i osam hiljada i taj posao trebalo bi da bude okončan do sredine iduće godine.

 

U preduzeću objašnjavaju da moraju zameniti sve vodomere starije od pet godina, a kada taj posao okončaju imaće tačnije merenje potrošnje. Dešavalo se da ima neispravnih vodomera, ali još nije, tvrde u preduzeću, da je izmerena veća potrošnja od stvarne nego je svaki put merenje bilo na štetu preduzeća.

foto: Kurir/T.Ilić

Potrošači se nisu žalili na stare vodomere, ali jesu na novopostavljenje jer su nekima računi oseto veći, a razlog je što oni sada pokazuju realni utrošak.

 

Lozničani koji sumnjaju da vodomeri nisu tačni mogu se obratiti Direkciji za mere i dragocene metale koja postavlja novi, a skida stari vodomer koji ide na kontrolu, a o rezultatima obaveštava korisnika i loznički ''Vodovod''. Ukoliko je vodomer ispravan troškove postupka plaća korisnik, a ukoliko nije onda to ide na račun preduzeća.

 

U ''Vodovodu'' objašnjavaju da i male netačnosti u merenju potrošnje donose osetne negativne efekte na broj od 33 hiljade vodomera koliko ih je u Loznici.

 

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto: T.Ilić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...