VREDNE DONACIJE VRANJSKOM ZDRAVSTVU: Donirani holter pritiska i digitalni inhalator
Foto: ZC Vranje

humanost na delu

VREDNE DONACIJE VRANJSKOM ZDRAVSTVU: Donirani holter pritiska i digitalni inhalator

Srbija -

Zdravstveni centar Vranje dobio je aparate, holter pritiska za Interno i digitalni inhalator za Pedijatrijsko odeljenje. Direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić rekla je da su donacije postale svakodnevnica u Zdravstvenom centru Vranje i pohvalila preduzeća i pojedince koji na ovaj način iskazuju svoju društvenu angažovanost.

"Na kraju svi smo mi potencijalni pacijenti ove zdravstvene ustanove. Holter pritiska vrednosti 250 hiljada dinara je doniralo jedno vranjsko preduzeće čiji vlasnik želi da ostane anoniman, inhalator vrednosti 60 hiljada dinara je donacija Dejana Antića, doktora istorijskih nauka koji je novčani deo 31. januarskog priznanja Grada Vranja donirao onima koji su naši najmlađi i najvažniji pacijenti“, rekla je dr Antić.

foto: ZC Vranje

"Svaka donacija znači unapređenje rada, dijagnostike i lečenja i krajnji cilj je efikasnija zdravstvena zaštita za naše građane. Lekari će na ovaj način unaprediti svoj rad. Cilj nam je da smanjimo odliv pacijenata ka privatnim ordinacijama", istakao je upravnik Opšte bolnice Vranje, dr Saša Đorđević.

foto: ZC Vranje

"Sa već postojećim holterom pritiska, ovim koji smo danas dobili i očekujemo donaciju još jednog ovakvog aparata koji je namenjen pacijentima kojima se radi 24-oro časovni monitoring srčanog ritma i pritiska, sasvim sigurno ćemo smanjiti listu čekanja za ovu zdravstvenu uslugu i bićemo u mogućnosti da omogućimo praćenje pritiska na holter aparatima za 100 pacijenata na mesečnom nivou", istakao je načelnik Službe za internu medicinu, dr Milan Mladenović.

Obrazlažući razloge zbog kojih se donator odlučio da Zdravstvenom centru Vranje i Službi pedijatrije donira inhalator, Dejan Antić je rekao da je Vranje najjužnija etnička tačka naše zemlje i da ulaganje u nauku, zdravstvo, kulturu jeste zapravo ulaganje u budućnost.

"Svaki pojedinac ili organizacija iz Vranja treba da ulaže u Vranje, jer na taj način ulažu u Srbiju", naglasio je Dejan Antić.

(Kurir.rs/T.S./Foto: ZC Vranje)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja