POSAO ZA 500 RADNIKA: U Malom Zvorniku pripremaju prostor za investitora
Foto: Opština MZ

POSAO ZA 500 RADNIKA: U Malom Zvorniku pripremaju prostor za investitora

Srbija -

U industrijskoj zoni Malog Zvornika uveliko traju radovi na uređenju prostora u kome će ove godine biti otvoren pogon turske kompanije ''Mydenim tekstil''. Kako je izjavio predsednik opštine Zoran Jevtić, do početka maja pogon bi trebalo da bude komplet završen i da onda počne ubacivanje mašina i obuka za prijem određenog broja radnika.

foto: Opština MZ

Vrednost radova na uređenju budućeg pogona za proizvodnju tekstila iznosi oko 42 miliona dinara, a više od polovine te sume obezbedila je država Srbija, krajem prošle i početkom ove godine, namenskim uplatama na račun opštine. U narednom periodu treba da budu završeni termoizolacija krovova na novoizgrađenim halama jedan i dva, izgradnja hale tri novog pogona, uređenje fabričkog kruga, izgradnja interne saobraćajnice i parking sa 250 mesta. Ovde do kraja godine posao treba da dobije 300, odnosno do 2020. 500 radnika. Pokretanje pogona tekstila u Malom Zvorniku u lokalnoj samoupravi očekuju krajem maja, odnosno početkom juna ove godine.

Ovde ističu da je investitor samo korisnik prostora pod dogovorenim uslovima, a o njegovoj ozbiljnosti i poslovnim namerama, kažu, svedoči to što će kompanija iz Turske finansirati izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a ta je investicija vredna oko pola miliona evra.

Kurir.rs/T.Ilić Foto: Opština MZ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track