Najnovije vesti

DOBRI POLITIČKI I PRIVREDNI ODNOSI: Predsednik Mirović primio delegaciju kineske provincije Hebej
Foto: Promo

DOBRI POLITIČKI I PRIVREDNI ODNOSI: Predsednik Mirović primio delegaciju kineske provincije Hebej

Srbija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju kineske provincije Hebej, koju u dvodnevnoj poseti AP Vojvodini predvodi Čeng Lei, zamenik generalnog direktora Kancelarije za spoljne poslove Vlade te provincije.

Na sastanku je razgovarano o ekonomskim i privrednim potencijalima Vojvodine, kao i o mogućnostima uspostavljanja konkretne saradnje u oblasti zdravstva i poljoprivrede.

Sagovornici su ukazali na značaj prijateljstva i saradnje koja postoji između dve zemlje, i istakli uverenje da će se ti odnosi još više razvijati u budućnosti.

Predstavljajući potencijale AP Vojvodine, predsednik Mirović istakao je da su dobri politički i privredni odnosi naše dve zemlje dobra osnova za realizaciju konkretnih projekata.

Provincija Hebej zainteresovana je za ulaganje u AP Vojvodinu u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Zamenik generalnog direktora Kancelarije za spoljne poslove Narodne vlade te provincije Čeng Lei zahvalio se predsedniku Miroviću za podršku prilikom otvaranja Konfucijeve učionice za izučavanje kineskog jezika i kulture u Karlovačkoj gimnaziji.

U okviru dvodnevnog boravka u AP Vojvodini, kineska delegacija posetila je i Klinički centar Vojvodine i Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad.

D.G.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...