Najnovije vesti

VELIKA AFERA SA DRŽAVNIM STANOVIMA TRESE ŠABAC! U  72 stana u vlasništvu Grada ne zna se ko živi i to za džabe! ŠAPČANI TRAŽE ODGOVOR OD GRADONAČELNIKA ZELENOVIĆA A ON IH IGNORIŠE!
Foto: Beta

REVIZOR OTKRIO

VELIKA AFERA SA DRŽAVNIM STANOVIMA TRESE ŠABAC! U 72 stana u vlasništvu Grada ne zna se ko živi i to za džabe! ŠAPČANI TRAŽE ODGOVOR OD GRADONAČELNIKA ZELENOVIĆA A ON IH IGNORIŠE!

Srbija

U evidenciji Grada Šapca postoji 72 stana koji se iznajmljuju, ali se za njih ne naplaćuje zakup iako je to protivno Zakonu.U izveštaju revizora iz 2015. godine utvrđeno je da u dokumentima Grada Šapca postoji čak 72 stana koji se koriste bez plaćanja zakupa, što je suprotno Zakonu.

Grad Šabac zaključivao je ugovore o zakupu samo za one stanove za koji su podneti zahtevi za otkup. Korisnici tih 72 stana, dakle, koriste ih bez zaključenih ugovora i bez plaćanja zakupa.

Naime, 72 stana koji su u vlasništvu Grada Šapca na čijem se čelu nalazi Nebojša Zelenović, se izdaju protivno Zakonu.

Još 1989. počeo je čuveni otkup državnih stanova za zaista niske svote novce i sve je to trajalo negde do 2002. godine. Ti stanovi su sve do 2002. mogli besplatno da se daju na korišćenje, ali je tada donesena Uredba kojom je regulisano da stanovi moraju da se rentiraju.

Od 2002. pa sve do 2007-2008. nema otkupa, i od tada počinju da se dešavaju "čudne" stvari sa stanovima - daju se u zakup, a ne vodi se evidencija o tome i samim tim ljudi koji ih koriste ne plaćaju zakup, a pitanje je da li uopšte plaćaju račune.

foto: Printskrin

Dakle, to je period kada su urađene najveće malverzacije sa državnim stanovima, za vreme demokratske vladavine Srbijom. Demokrate i dalje vladaju Šapcom i situacija se nije promenila, kao što je državni revizor i utvrdio, i dalje se stanovi koriste bez plaćanja zakupa i bez evidencije ko ih zapravo koristi.

Međutim, nije jasno kada su tačno stanovi u Šapcu dati u zakup, kome, u kakvom se stanju nalaze, kolike su kvadrature ti stanovi i da li se za te njih plaćaju računi.

Građani i odbornici traže objašnjnje od gradonačelnika Nebojše Zelenovića o tome gde su ti stanovi, kolika je njihova kvadratura i da li se zna ko u njima živi.

Međutim, Nebojša Zelenović ćuti kao zaliven. 

Srbijadnas/Alo

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...