DAN POSLE INCIDENTA NA PRUZI U BRASINI: Sledi uklanjanje 5 prevrnutih cisterni (FOTO)
Foto: T.Ilić

deo teretne kompozicije od 13 cisterni

DAN POSLE INCIDENTA NA PRUZI U BRASINI: Sledi uklanjanje 5 prevrnutih cisterni (FOTO)

Srbija -

MALI ZVORNIK - Natrijum hidroksid koji curi iz cisterne koja je iskliznula iz šina u Malom Zvorniku, je pod kontrolom vatrogasaca i nema opasnosti po ljude i okolinu, rekli su danas iz Železnica Srbije.

Iz sastava teretne kompozicije juče je u selu Brasina kod Malog Zvornika iskliznulo pet cisterni koje su prevozile natrijum hidroksid, javio je RTS.

Železnički saobraćaj se od sinoć odvija na tri slobodna koloseka.

Pet cisterni koje su iskliznule nedaleko od ulaska u železničku stanicu Brasina, na pruzi Šabac-Mali Zvornik, juče oko 15 sati, danas bi trebalo da budu podignute i uklonjene.

One su bile deo teretne kompozicije od trinaest cisterni koje su prevozile natrijum-hidroksid (lužinu) iz Crne Gore za Republiku Srpsku.

Na ovoj deonici je, prema nezvaničnim informacijama, u utorak oko 23 sata normalizovan železnički saobraćaj, a deo neoštećene kompozicije koji je ostao na šinama sklonjen je na jedan od više koloseka koji se ovde nalaze.

Na lice mesta stigao je specijalizovan voz dizalica koji bi tokom dana trebalo da ukloni pet prevrnutih cisterni ostalih na mestu iskliznuća.

foto: T.Ilić

Kako je posle incidenta saopšteno iz "Infrastrukture železnice Srbije", do iskliznuća je došlo na staničnom koloseku u Brasini, koji nije, kako se ističe, bio obuhvaćen prošlogodišnjim remontom pruge Loznica – Brasina, a "iz iskliznulih cisterni nema curenja, pa ni opasnosti po ljude i životnu sredinu". Saopšteno je i da će železnička komisija za vanredne događaje utvrditi uzrok iskliznuća.

foto: T.Ilić

Lice mesta tokom noći i danas pre podne obezbeđivali su pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice i policija iz susednog Malog Zvornika.

(Kurir.rs/Tanjug/T.Ilić/Foto: T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track