U ZNAK SEĆANJA NA DŽEVADA I MIROSLAVA KOJI SU NASTRADALI U HELIKOPTERSKOJ NESREĆI: Srednja medicinska škola u Novom Pazaru od danas nosi ime "Dva heroja" (VIDEO)
Foto: Kurir/Z.Š.

otkrivena spomen tabla

U ZNAK SEĆANJA NA DŽEVADA I MIROSLAVA KOJI SU NASTRADALI U HELIKOPTERSKOJ NESREĆI: Srednja medicinska škola u Novom Pazaru od danas nosi ime "Dva heroja" (VIDEO)

Srbija -

NOVI PAZAR - U znak sećanja na doktora Dževada Ljajića i anestetičara Miroslava Veselinovića koji su poginuli pre četiri godine u helikopterskoj nesreći blizu Beograda, dok su učestvovali u spasavanju bebe iz porodice Ademović, srednja medicinska škola u Novom Pazaru od danas nosi ime "Dva heroja".

Na ulazu u ovu školu danas je otkrivena i spomen tabla posvećana dvojici medicinskih radnika na kojoj uz njihova imena stoji i poruka:

"Ono što činimo za života odjekuje u večnosti".

foto: Kurir/Z.Š.

Spomen tablu otkrili su članovi porodica Ljajić i Veselinović i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, a ideja o davanju imena školi po dvojici heroja potekla je od Gradskog veća Novog Pazara.

"Čast nam je što se upravo naša škola zove po dvojici istinskih heroja, a sada je sigurno najponosniji sin Miroslava Veselinovića jer škola koju pohađa nosi ime po njegovom ocu - heroju", rekla je direktorka škole Šerifa Preljević.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da su Ljajić i Veselinović istinski heroji i humanisti koje grad nikada neće zaboraviti.

Osim dvojice Novopazaraca i bebe iz porodice Ademović, u helikopterskoj nesreći kod Beograda pre čeitiri godine, živote su izgubili i pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Trajić, i mehaničar letač Ivan Miladinović.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track