NA OVOM MESTU NIKNUĆE NOVI MOST PREKO BEGEJA: Pogledajte kako izgleda početak radova (FOTO)
Foto: Beta/Grad Zrenjanin

počela izgradnja

NA OVOM MESTU NIKNUĆE NOVI MOST PREKO BEGEJA: Pogledajte kako izgleda početak radova (FOTO)

Srbija -

ZRENJANIN - Pripremnim radovima, pobijanjem šipova, iskopom temelja za stubove i prilaza samoj obali, počela je gradnja mosta preko Begeja, najzahtevnijeg objekta na celokupnoj trasi obilaznice oko Zrenjanina, saopštio je Grad Zrenjanin.

Dužina trase koja se gradi, od Mihajlovačkog do Temišvarskog druma, uključujući i most preko Begeja i dve kružne raskrsnice, iznosi 3,7 kilometara, a ukupna vrednost te investicije iznosi 423.172.530 dinara.

foto: Beta/Grad Zrenjanin

Istovremeno, navodi se na sajtu Grada, u potpunosti se čisti trasa od buduće kružne raskrsnice na Temišvarskom drumu do reke i uklanjaju dva servisa za teretna vozila koja su se nalazila na tom prostoru.

"Rušenje tih objekata je u završnoj fazi i biće okončano u narednih nekoliko dana", kaže se u saopštenju.

Prilaz građevinskoj mehanizaciji omogućen je i na desnoj obali Begeja, gde je prokopana trasa obilaznice sve do ukrštanja sa Prvomajskom ulicom i formiran privremeni zemljani put za potrebe gradilišta.

"Zrenjanin tako, posle skoro tri decenije, posle punih 27 godina, počinje gradnju novog mosta preko Begeja, nakon što je 1992. godine pušten u saobraćaj most u Principovoj ulici".

Ovo će, navode nadležni, biti deseti most preko reke ili jezera u centru grada, a ukupno jedanaesti, s obzirom da jedan od njih, pešački most na suvom nije u funkciji.

Biće to, kaže se, i šesti most za saobraćaj motornih vozila, uz tri isključivo pešačka i jedan železnički. Radove na gradilištu na Temišvarskom drumu izvode radnici preduzeca "Bauwesen" d.o.o. iz Lazarevca, kao član grupe glavnog izvođača radova beogradskog preduzeća "Energoprojekt - niskogradnja". Investitor je Javno preduzeće "Putevi Srbije", kaže se u saopštenju.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Grad Zrenjanin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja