PERIFERIJA KIKINDE U PLAMENU Vatrogasci apeluju: Ljudi, uzmite se u pamet, neko će stradati! (FOTO)
Foto: S.U.

Serija požara na otvorenom se nastavlja

PERIFERIJA KIKINDE U PLAMENU Vatrogasci apeluju: Ljudi, uzmite se u pamet, neko će stradati! (FOTO)

Srbija -

Nema kraja seriji požara na otvorenom u okolini Kikinde i ovog dela Vojvodine. Kikindski vatrogasci su sa dva vozila danas popodne morali da intervenišu na periferiji grada, na takozvanom Strelištu, jer su goreli suvo rastinje, trska i otpad. Iako još uvek nema pouzdanih informacija šta je prouzrokovalo vatrenu sthiju i gust crni dim koji se jasno video i u centru grada, najverovatnije se, i ovoga puta, radi o namernom paljenju vatre na otvorenom.

foto: S.U.

"Vatra je buknula nedaleko od mesta na kom radim, svega nekih 700 do 800 metara od kolega i mene. U jednom trenutku se od gustog dima ništa nije videlo. Velika površina je gorela. Tu ima svega i svačega, čak i životinjskih leševa. Zaista mi nije jasno da nekome može da padne na pamet da izazove požar paleći suvo rastinje. U ovom kraju se to često dešava. Ako se neodgovorni ne uzmu u pamet, neko će stradati", jasan je Milenko Janjić iz Kikinde.

foto: S.U.

Vatrogasci su nam potvrdili da su ovakve pojave svakodnevne i da dnevno imaju i po pet, šest invervencija.

foto: S.U.

"Na području Kikinde lane je bilo 275 požara, od kojih 231 na otvorenom. Samo u prva dva meseca 2019. ugašen je 71 požar, a čak 58 vatrenih stihija bilo je na otvorenom. U ovoj akciji je učestvovalo i novo vozilo koje smo polovinom meseca dobili od MUP-a", rekli su nam vatrogasci.

Bilo i lančanih sudara

Jesenas su se zbog paljenja strnjike, u roku od samo nekoliko dana, u okolini Banatskog Velikog Sela i Bašaida dogodila dva lančana sudara. Samo sticajem srećnih okolnosti niko nije stradao. Iako je paljenje strnjike i suve trave strogo zabranjeno, neodgovorni pojedinci to i dalje čine.

(Kurir.rs/S.U./Foto: S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja