SVM sa SNS i Preokretom na vlasti u Bečeju

centrala pokrenula postupak

SVM sa SNS i Preokretom na vlasti u Bečeju

Srbija -
Buduću vlast u Bečeju činiće koalicija bez Demokratske stranke i tri odbornika Saveza vojvođanskih Mađara

BEOGRAD - Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara saopštilo je danas da se ograđuje od koalicionog sporazuma sklopljenjog između predsednika Opštinskog odbora SVM iz Bečeja sa Srpskom naprednom strankom i Koalicijom Preokret i da ga smatra nevažećim i ništavnim.

"Predsedništvo SVM se najodlučnije ograđuje od koalicionog sporazuma sklopljenjog između predsednika Opštinskog odbora SVM iz Bečeja sa Srpskom naprednom strankom i Koalicijom Preokret", navedeno je u saopštenju SVM. Predsedništvo SVM je na sednici održanoj danas u Bečeju zaključilo i da "bečejski koalicioni sporazum, sklopljen protivno odlukama stranačkih organa, smatra nevažećim i ništavim".

Iz Predsedništva SVM ističu da su u skladu sa odredbama stranačkog Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti inicirali pokretanje disciplinskog postupka i isključenje iz SVM onih članova bečejskog Opštinskog odbora stranke koji su protivno odlukama najviših organa sklopili sporazum protivan interesima stranke, odnosno na osnovu njega vrše političke funkcije u opštini Becej. Kako je prenela ranije RTV buduću vlast u Bečeju činiće koalicija bez Demokratske stranke i tri odbornika Saveza vojvođanskih Mađara, koji su se povinovali stranačkoj disciplini i nisu potpisali dogovor sa LDP-om, SNS-om i SPO-om.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track