VI IDITE, JA NEĆU: U Loznici večeras humanitarna projekcija filma o stradanju Srba na Kosovu
Foto: promo

VI IDITE, JA NEĆU: U Loznici večeras humanitarna projekcija filma o stradanju Srba na Kosovu

Srbija -

LOZNICA – Dokumentrani film ‘’Vi idite, ja neću“, reditelja Hadži-Aleksandra Đurovića, o stradanju srpskog naroda i njegovog verskog i kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji večeras (24.3) će, na dvadesetogodišnjicu početka NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju i povodom petnaest godina od 17. marta 2004. i pogroma srpskog i nealbanskog stanovništva sa Kosmeta, od 19 sati biti prikazan u Vukovom domu kulture u Loznici.

Film je zasnovan na knjizi „Ljetopis Novog Kosovskog Raspeća“ mitropolita Amfilohija i otkriva neispričanu istinu o kosovsko-metohijskom stradanju srpskog naroda, njegovog verskog i kulturnog nasleđa kroz istoriju, a posebno 1998. i 1999, sa posebnim osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića. On je bio mladi šumar iz Bjelog Polja kod Peći, koji pred naletom takozvane OVK nije hteo da napusti svoju kuću.

Projekciju u Loznici i još dvadestak gradova, u zemlji i svetu, organizuje humanitarna organizacija ‘’Srbi za Srbe’’. Cena ulaznice je 200 dinara, a sav prihod namenjen je za pomoć porodicama sa Kosova i Metohije u sklopu Vaskršnje akcije Humanitarne organizacije ‘’Srbi za Srbe’’.

(Kurir.rs/S.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track