SARADNJA: Intenziviranje odnosa AP Vojvodine i kineske provincije Guangdong
Foto: Pokrajinska vlada

SARADNJA: Intenziviranje odnosa AP Vojvodine i kineske provincije Guangdong

Srbija -

Delegacija Pokrajinske vlade, s predsednikom Igorom Mirovićem na čelu, sastala se danas u Kini, u Guandzou, s viceguvernerom provincije Guangdong – Oujengom Vejminom i predstavnicima ekonomskog departmana i kancelarije za međunarodne odnose pomenute provincije.

U razgovoru je bilo reči o unapređivanju privredne i trgovinske saradnje, mogućnostima za realizaciju konkretnih projekata u oblasti zdravstva i poljoprivrede, kao i o učešću kineskih kompanija u relizaciji investicija na teritoriji AP Vojvodine.

Tom prilikom, sagovornici su istakli da je dobra saradnja na regionalnom nivou veoma značajna za učvršćivanje odnosa dve države.

-Saradnja sa kineskim provincijama je za Pokrajinsku vladu veoma značajna. Ona za nas predstavlja ključ za unapređenje strateškog partnerstva - rekao je predsednik Mirović.

Viceguverner Vejmin naglasio je da su kompanije iz provincije Guangdong pokazale interesovanje za investicije u poljoprivredu i prerađivački sektor AP Vojvodine.

Na sastanku je dogovoreno učešće i predstavljanje kineskih kompanija i investitora iz pomenute kineske provincije na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, kao i prezentovanje potencijala AP Vojvodine na sajmovima u Guangdongu.

Predstavnici delegacije Pokrajinske vlade posetili su i najveći kineski trgovinski sajam ─ Canton, koji ima značajnu ulogu u unapređivanju razvoja spoljnotrgovinske razmene Kine, kao i ekonomskih i trgovinskih veza između Kine i celog sveta.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track