Najnovije vesti

ODLUKA O PRODUŽETKU ILI UKIDANJU ZABRANE BIĆE DONETA U SREDU: Posete pacijentima u Kliničkom centru u Nišu i dalje zabranjene zbog gripa
Foto: Beta/Saša Đorđević

institut za javno zdravlje

ODLUKA O PRODUŽETKU ILI UKIDANJU ZABRANE BIĆE DONETA U SREDU: Posete pacijentima u Kliničkom centru u Nišu i dalje zabranjene zbog gripa

Srbija

U Kliničkom centru Niš i dalje je na snazi zabrana posete pacijentima zbog prijavljene epidemije gripa, a odluka o produžetku ili ukidanju zabrane biće doneta u sredu, saznaje agencija Beta u Institutu za javno zdravlje Niš.

Načelnica Odseka za sprečavanje i suzbijanje hospitalnih infekcija Ivana Janićijević rekla je da stručnjaci Instituta moraju da u naredna dva dana dobiju još jedan izveštaj o broju obolelih od gripa na području grada i nakon toga će odlučiti o ukidanju ili produžetku zabrane posete pacijentima koji se nalaze na bolničkom lečenju.

U Nišu je i dalje na snazi nezvanična zabrana saopštavanja broja obolelih i preminulih od gripa, tako da se ti podaci poslednjih gotovo mesec i po dana ne mogu da dobiju ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi u tom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, zabrana je stigla iz Ministarstva zdravlja i to sa ciljem da se spreči širenje straha među građanima jer su na početku epidemije mediji u Nišu opširno pisali o svim licima koja su preminula usled komplikacija izazvanih gripom.

Epidemija gripa prijavljena je na području grada Niša 8. februara, a tada su i zabranjene posete pacijentima u Kliničkom centru. Osim u Nišu, epidemija gripa prijavljena je i na području Pirotskog, Zlatiborskog i Moravičkog okruga.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je danas da su od početka godine u Srbiji 63 osobe umrle zbog gripa, a obolela su 153.053 lica.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...