NEĆETE VEROVATI ŠTA SVE LOZNIČANI BACAJU U WC ŠOLJU: Pelene, vlažne maramice, uloške, perje i creva od živine, šut, gaće, stopu usisivača, a na rešetki fekalne stanice nađena i svinja?! (FOTO)
Foto: JP Vodovod i Kanalizacija

MUKE LOZNIČKOG VODOVODA U ULICI MILOŠA POCERCA

NEĆETE VEROVATI ŠTA SVE LOZNIČANI BACAJU U WC ŠOLJU: Pelene, vlažne maramice, uloške, perje i creva od živine, šut, gaće, stopu usisivača, a na rešetki fekalne stanice nađena i svinja?! (FOTO)

Srbija -

LOZNICA - Ekipe lozničkog JP ‘’Vodovod i kanalizacija’’ poslednjih dana ne izlaze iz Ulice Miloša Pocerca gde svaki čas moraju da otpušavaju fekalnu kanalizaciju zbog ubačenih vlažnih maramica.

Stvar je toliko uzela maha da su iz ovog preduzeća apelovali na građane da ne bacaju u kanalizaciju ono za šta nije namenjana, a na ulaze zgrada u tom delu Loznice biće istaknuta obaveštenja kojima mole stanare da "prilikom korišćenja toaleta ne ubacuju vlažne maramice, pelene za jednokratnu upotrebu i slične predmete".

foto: JP Vodovod i Kanalizacija

Iz preduzeća objašnjavaju da vlažne maramice izazivaju česta zagušenja kanalizacionih kolektora i teško ih je ukloniti, a na kraju ponovo mole građane da takve maramice "odlažu u korpe za smeće’’. Zbog toga što neki svašta bacaju u kanalizaciju česta su zapušenja, a poseban problem su vlažne maramice pošto se ne raspadaju već od njih nastaju ‘’lopte’’ koje vremenom očvrsnu i totalno začepe cevi.

Dešava se da tada problem produvavanjem ne mogu da reše ni specijalna vozila pa moraju da prekopavaju ulice, što ometa saobraćaj i nastaje mnogo dodatnih problema.

Radnici ‘’Vodovoda’’ svašta su do sada nalazili iako se zna da je fekalna kanalizacija predviđena da primi samo fekalije i otpadnu vodu iz kupatila, veš mašine i slično. Nažalost, neki misle drugačije pa u kanalizaciji završavaju ulošci, pampers pelene, majice, pantalone, kaputi, donji veš, peškiri, jorgani, jastuci, jednom su nađena i creva usisivača sa stopom.

foto: JP Vodovod i Kanalizacija

U vertikalama solitera nalaženo je perje i utrobe od živine, u kanalizaciji cigle, kamenje i građevinski šut koji neko prosto ubaci u šahtu, a desilo se da je na rešetkama fekalne stanice nađena svinja.

Poznato je da su u vreme spremanja zimnice najugroženiji šahtovi u blizini zelene pijace u tom periodu puni trulih paprika, krastavaca, ili glavica kupusa.

Preduzeće samo može da apeluje da se kanalizacija koristi na pravi način jer na oko 92 kilometara dugoj mreži sa stotinama šahtova teško je utvrditi ko baca što ne treba. Poslednji primeri svedoče da neki za to uopšte ne haju i teraju po svom misleći da kanalizacija može sve da ‘’proguta’’.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track