NOVO RADNO VREME UGOSTITELJSKIH OBJEKATA: Vranjanci se žale na buku
Foto: T.S.

Gradsko veće Vranja

NOVO RADNO VREME UGOSTITELJSKIH OBJEKATA: Vranjanci se žale na buku

Srbija -

VRANJE - Gradsko veća Vranja usvojilo je Nacrt odluke o izmenama i dopunama Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji grada Vranja i Odluke o izmenama i dopunama Odluke o akustičnom zoniranju i merama za zaštitu od buke.

„Izmene su zbog problema koji su se pokazali u praksi. Dosta je prijava građana zbog buke i izvođenja muzičkog programa u baštama objekata. Predviđeno je da u periodu od 15. septembra do 14. juna objekti svakog dana najduže mogu raditi do 24 sata. U periodu od 15. juna do 14. septembra radnim danima i nedeljom najduže do 24 sata, a petkom i subotom objekti će raditi najduže do jedan sat posle ponoći“, rekla je Jovićeva.

Članovi Gradskog veća su usvojili Izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima poslovanja za 2018. godinu svih javnih ustanova, osim Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, o čemu će biti reči na narednoj sednici.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća Vranja prihvaćen je Nacrt Odluke o manjim montažnim objektima privremenog karaktera na teritoriji grada, koji je usklađen sa Zakonom o planiranju. Izmena se tiče gabarita, drugim rečima, kiosk sada može biti površine do 10,5 kvadrata, kazala je većnica Zorica Jović na konfereniji za novinare.

Ona je rekla da će postojeći objekti imati rok od 36 meseci da usklade svoje poslovanje sa novim odredbama. Usvojeni su i Izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima u 2018. godini, kao i predlog programa za 2019, te Nacrt odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji grada Vranja.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track