MIGRANTI DOŠLI SA LEPIM VREMENOM: Lozničani strane goste opet viđaju na starom mestu, kod autobuske stanice
Foto: T.Ilić

MIGRANTI DOŠLI SA LEPIM VREMENOM: Lozničani strane goste opet viđaju na starom mestu, kod autobuske stanice

Srbija -

Prvo ozbiljnije lepše vreme donelo je u Loznicu strane ‘’goste’’ u prolazu, odnosno migrante. Ponovo ih Lozničani viđaju na starom mestu, kod autobuske stanice, gde odmaraju na travnjaku, ispod velike nadstrešnice, ili sede na klupama.

Ovih dana njih nekoliko mirno je, u vrećama za spavanje, ili pokriveni ćebadima, usred bela dana spavalo i u parku nedaleko od spomenikaVuku Karadžiću u centru Loznice. Kreću se u grupama, nose rančeve, zimsku garderobu i obavezno mobilne telefone.

Lozničani su navikli na takve prizore i znaju da je njihov grad na ruti kretanja migranata ka zapadu. Oni se grupišu u Loznici, kod autobuske stanice, i kad stigne signal odlaze dalje ka Brasini i Gornjoj Koviljači gde uglavnom pokušavaju da pređu Drinu, odnosno granicu sa susednom BiH.

Veći broj migranata, koji se pojavljuju bez nekog reda, ima ih dan, dva, pa nekoliko nema, siguran su znak da dolaze topliji dani i da će ih, ako je suditi prema prošlogodišnjem iskustvu, kako rastu dnevne temperature sve više biti u lozničkom kraju koji je ponovo na njihovom putu ka ‘’boljem životu’’.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track