SRBIMA U SEVERNOJ MITROVICI ALBANCI ZAVRNULI VODU: Sad ih more žeđu! Uveli im restrikcije zbog dugova u južnom albanskom delu Mitrovice?!
Foto: EPA/Ilustracija

normalizacija večeras

SRBIMA U SEVERNOJ MITROVICI ALBANCI ZAVRNULI VODU: Sad ih more žeđu! Uveli im restrikcije zbog dugova u južnom albanskom delu Mitrovice?!

Srbija -

KOSOVSKA MITROVICA - Od početka nedelje u Severnoj Mitrovici i Zvečanu na snazi su restrikcije u vodosnabdevanju, a razlog su neizmireni dugovi vodovoda u južnom delu Mitrovice.

Tehnički direktor regionalnog vodovoda u Južnoj Mitrovici Kadri Istrefi je rekao za radio Kontakt plus da će nestašica vode trajati sve dok čelnici opština Severna Mitrovica i Zvečan ne postignu eventualni dogovor sa kosovskom vladom, a normalizacija se očekuje danas u večernjim satima.

Česta je pojava da gradjani severne Kosovske Mitrovice nemaju vodu za piće, a razlozi su nedovoljan dotok iz fabrike vode koja se nalazi u mestu Šipolje, ali i dug koji pominju iz južnog dela grada.

Vodovod u Šipolju izgradjen je osamdesetih godina prošlog veka i bio je namenjen za vodosnabdevanje opština Kosovska Mitrovica, Zvečan i Vučitrn, a vodu koriste iz jezera Gazivode u opštini Zubin Potok.

Dolaskom medjunarodnih snaga voda je data i žiteljima Srbice kao i selima južno od Ibra pa se na severu već dvadeset godina oseća nestašica.

U toku je izgradnja regionalnog vodovoda iz koga će se snabdevati stanovnici severne Mitrovice, Zvečana i Zubinog Potoka.

Italijanski KFOR donirao lekove Domu zdravlja u Goraždevcu

U Domu zdravlja u Goraždevcu uručeni su lekovi za potrebe te zdravstvene ustanove koje je obezbedio italijanski kontingent Kfora, prenosi Radio Goraždevac. Navodi se da su primopredaji lekova prisustvovali komandant Italijanskog Kfora Đanfranko di Marko i doktorka Mirjana Drigant. Službenik Kancelarije za zajednice opštine Peć Slobodan Petrović zahvalio je Kforu na pomoći.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track