ZORANA MIHAJLOVIĆ U VRANJU: Ovo je jedan od mojih najdražih gradova
Foto: T.S.

potpredsednica vlade srbije

ZORANA MIHAJLOVIĆ U VRANJU: Ovo je jedan od mojih najdražih gradova

Srbija -

Hvala Vranju što je danas domaćin ministarstvu, rekla je u tom gradu potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović. Ona je napomenula da je sa predsednicima Pčinjskog okruga razgovarala o kompletnoj infrastrukturi, pre svega o putevima, kanalizacionim mrežama, kolektorima.

“Naravno da Vranje u svemu tome prednjači i u tom smislu se najviše i radi. Razgovarali smo o tome gde i šta možemo da pomognemo da ti problemi u drugim opštinama budu rešeni. Ono što jesta tema današnjih sastanaka jeste završetak Koridora 10, Grdelička klisura to je velika vest mi smo stvarno ponosni i srećni što je ona asfaltirana što se postavlja instalacija u tunelima i veoma mi je drago što ćemo praktično krajem aprila moći da konačno prođemo automobilima Koridorom 10.“, rekla je ministarka.

foto: T.S.

Ona je podsetila da su radovi počeli 2014. da je bilo puno problema i da je to bilo najteže gradilište.

„Uspeli smo to da savladamo mnogo će značiti za celu zemlju, ali jednko će značiti za ovaj okrug. Hvala na gostoprimstvu ja se osećam kao da živim nekako u Vranju, ovo je jedan od mojih najdražih gradova“, rekla je Mihajlović

Ministarka je kazala da će Vlada Srbije u Pčinjski okrug ove godine uložiti 1,7 milijardi dinara. Očekuje rezultate u ovoj godini, da projekti budu završeni a finansije obezbeđene, da može da se radi..

Govoreći o stanogradnji i stanovima za snage bezbednosti istakla da je Vranje grad koji je prvi predložio lokaciju za izgradnju ovih stanova potpuno spremno i pripremljen, što je primer za druge.

foto: T.S.

„Radovi se odvijaju na ovoj lokaciji tačno je godinu dana rok od dana kada su izvođači ušli u posed kada su svečano otvorili radove. Vranje sprema narednu lokaciju. Država je pokrenula projekat novac je obezbeđen i stalo nam je da vidimo kako taj projekat funkcioniše jer nismo daleko od toga da projekat proširimo ne samo na snage bezbednosti nego da se razmišlja i o stanovima za zdravstvene radnike to je jedna od ideja“, istakla je ministarka građevinarstva .

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković istakao je da ministarka u Vranje uvek dolazi sa konkretnim rešenjima i projektima. On je najavio uređenje

prilaza grada, rekonstrukciju Kosovske koja povezuje Industrijsku zonu i ulice Filipa Filipovića. Milenković se zahvalio na uspešnoj saradnji sa ovim ministarstvom. Srećko Pejković, načelnik Pčinjskog okruga je naglasio da Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić sve ono što su obećali i ispunjavaju.

„Drago mi je što sam danas u Vranju, prvo kada sam videla zgradu pozorišta. Svaki put kad dođem u Vranje prvo što pitam i razgovaram sa gradonačelnikom je ta zgrada pozorišta i drago mi je da se sprema da će biti i predstava, jer to je nekako simbol grada“, rekla je u Vranju ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track